מתכון עוגיות שיבולת שועל בריאות

עוגיות שיבולת שועל

להלן המתכון שלי לעוגיות שיבולת שועל שאותן אני נוהג לאכול במקום מנת הפחמימה בארוחה.

מטרת העוגיות היא לספק את תחושת התאווה שלי למתוקים וזאת מבלי "לחטוא" בכל מיני ממתקים לא בריאים עם שומני טראנס, כמויות סוכר מוגזמות וללא ערך תזונתי.

הכנת העוגיות היא מהירה מאוד  ולא לוקחת לי יותר מ10 דקות הכנה.

את העוגיות אני מכין במגוון מאוד גדול של צורות הכנה: מתכון בסיסי,  מתכון בריא, מתכון טעים בטעם שוקולד ועוד. למעשה כל אחד יכול לבטא את העדפות הטעם שלו ולשנות את המתכון לצרכיו באמצעות שינוי קל כפי שתיווכחו במתכונים שלהלן (אתם מוזמנים לשתף את הגרסאות שלכם).

במידות המרכיבים מצוין כוס והכוונה היא לכוס בנפח של 200 מ"ל.

אני משתמש בשיבולת שועל שנגרסה באופן גס, אבל אפשר גם לנסות עם שיבולת שועל הגרוסה באופן יותר דק.

מתכון עוגיות שיבולת שועל בסיסי

מרכיבים:

1 כוס קמח חיטה.

2 כוסות שיבולת שועל.

1 כוס קוקוס.

1 כפית אבקת אפיה.

5 כפות סוכר.

25 גרם חמאה,  שימו לב על הסימנים שבאריזה (כל 100 גרם מסומנים בקו).

1 כוס חלב.

1 כפית מחוקה של קינמון (לפי הטעם, אוהבי הקינמון יכולים להוסיף יותר).

אופן ההכנה:

לערבב את המרכיבים הבאים בקערה: קמח חיטה, שיבולת שועל, קוקוס, קינמון ואבקת אפיה.

לחמם את החלב בפינג'אן/סיר קטן, להוסיף סוכר וחמאה ולערבב עד להמסה (חימום החלב נועד להמסה טובה יותר של הסוכר).

לצרף את החלב אל תערובת המרכיבים היבשים הקודמת ולערבב.

המטרה לקבל בלילה דביקה ואחידה של כל המרכיבים (אם בלילה לא יוצאת דביקה, כדאי להוסיף קצת חלב).

ליצור כדורים (בגלל שהעיסה דביקה זה יוצא גושים ולא כדורים). בכדי שיהיה קל לעבוד עם העיסה בידיים, כדאי להרטיב את הידים מידי פעם. למי שיש שקית זילוף או מזרק לעוגיות זה מצוין וחוסך זמן.

להניח את העוגיות על תבנית משומנת בשמן זית או חמאה.

חימום:

כאן יש בעיה כי התנור שלי הוא ממש לא סטנדרטי והוא לא מחמם טוב.

אני מניח שבתנור תקין החום צריך להיות  170 מעלות ויש לאפות את העוגיות למשך 20 דקות.

אי אפשר לטעות בעוגיות הללו, אלא אם כן אתם שורפים אותן.

אפשר לדעת שהעוגיות מוכנות כאשר הן מקבלות גוון חום בהיר  כלפי חוץ.

אני בדרך כלל אוהב את העוגיות שלי קשות ולכן לאחר שהן מוכנות אני משאיר אותן בתנור כשהוא כבוי למשך עוד 10-15 דקות. אם אתם אוהבים אותם רכות, אז לצנן ומיד להכניס לקופסה.

שינוי המתכון הבסיסי למתכון עוגיות שיבולת שועל בריאות יותר

את המתכון הבסיסי אפשר כפי שציינתי קודם לשנות ולהתאים בהתאם למצב הרוח והחשק.

אם אתם רוצים שהעוגיות יהיו בריאות יותר אתם יכולים לשנות את דברים הבאים:

  • להמיר כף סוכר בחופן של פירות יבשים כמו: צימוקים או חמוציות. שילוב של השניים יצור עוגייה ממש קטלנית (בטעם) ובריאה.
  • אפשר להחליף את קמח החיטה בסוגי קמח שונים כמו: קמח כוסמין, שיפון וכדומה (כבר יצא לי לאפות עוגיות כך שהחלפתי את כוס קמח החיטה בשליש כוס קמח חיטה מלא, שליש כוס קמח כוסמין ושליש כוס קמח שיפון ויצא טעים).
  • להמיר כף סוכר בכף דבש.
  • אפשר גם להמיר את החמאה ברבע כוס שמן זית (זה בסדר, לא מרגישים את הטעם של שמן הזית).
  • אם החלפתם את החמאה בשמן זית, לא צריך לערבב עם החלב אלא לשפוך לקערת החומרים היבשים ולערבב עם החלב.
  • אם החלפתם כף סוכר בכף דבש, יש לערבב גם את הדבש עם החלב.

שינוי המתכון הבסיסי לעוגיות שיבולת שועל בטעם שוקולד

עיטם בני הבכור בן ה-9 מסרב לגעת במאכלים שאמורים להיות טעימים ובריאים. מהסיבה שכנראה כאשר גדלים בבית שאוכלים בו בריא, אז הוא מאמין שלא יתכן שיהיה דבר כזה גם טעים וגם בריא. בעוגיות מהמתכון הבסיסי הוא לא נוגע למרות שחבריו כן אוכלים את העוגיות בחשק רב.

לכן (אבל לא רק) פיתחתי את מתכון עוגיות השוקולד שמבוסס על המתכון הבסיסי. את עוגיות השוקולד הוא הוא אוכל בשקיקה רבה וזו דרך טובה להכניס לקיבתו שלל של סיבים תזונתיים ונוטריינטים חשובים אחרים.

השינויים:

  • מכפילים את כמות החמאה (50 גרם במקום 25 גרם).
  • יש להוסיף כף סוכר (6 כפות במקום 5 כפות).
  • להוסיף 3 כפות גדושות של אבקת קקאו.
  • להוריד את הקינמון.
  • את האבקת הקקאו והסוכר ממיסים בחלב ולאחר מכן ממשיכים בהוראות ההכנה של המתכון הבסיסי.
  • הבעיה בעוגיות שוקולד שצבען כהה וקשה לדעת מתי הם מוכנות. לאחר 15 – 20 דקות של אפיה, אני בודק עם האצבע אם המעטה החיצוני של העוגיות קצת קשה, אם כן, הן מוכנות.

מתכון עוגיות שיבולת שועל טעימות

אם חשקה נפשכם בעוגיות ממש טעימות אז צריך לשנות את המתכון הבסיסי באופן הבא:

  • להוסיף כף דבש.
  • להוסיף חופן אגוזי מלך.
  • להוסיף חופן צימוקים.
  • רצוי להוסיף את הצימוקים והאגוזים לחלב משום שכך הם נרטבים ופחות נשרפים.

2 תגובות

  1. הכנתי אותן הרגע יצא מהמם !
    קל בטירוף להכנה וגם מהר ..
    שמתי במקום קמח לבן קמח מלא , והוספתי חמוציות בחלק מהעוגיות – שממש הוסיפו לטעם
    יצא מעולה ! אהבתי מאוד

    תודה רבה 🙂

התגובות סגורות.