תירס ערכים תזונתיים

זרעי תירס

תירס ערך תזונתי

ערכים תזונתיים עבור צורות שונות של תירס

קמח תירס צהוב

 

להלן הערכים התזונתיים ב-100 גרם תירס לא מבושל.
שם מדעי: Zea mays mays L.

חלבונים, שומנים, קלוריות ופחמימות ב-100 גרם תירס לא מבושל

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
מים גרם 10.37
קלוריות kcal 365
חלבונים גרם 9.42
שומן גרם 4.74
פחמימות גרם 74.26
סיבים תזונתיים גרם 7.3
סוכר גרם 0.64

כמות המינרלים ב-100 גרם תירס לא מבושל

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
סידן מיליגרם 7
ברזל מיליגרם 2.71
מגנזיום מיליגרם 127
זרחן מיליגרם 210
אשלגן מיליגרם 287
נתרן מיליגרם 35
אבץ מיליגרם 2.21
נחושת מיליגרם 0.314
מנגן מיליגרם 0.485
סלניום מיקרוגרם 15.5

כמות הוויטמינים השונים ב-100 גרם תירס לא מבושל

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
ויטמין C מיליגרם 0
תיאמין מיליגרם 0.385
ריבופלבין מיליגרם 0.201
ניאצין מיליגרם 3.627
חומצה פנטותנית מיליגרם 0.424
ויטמין B6 מיליגרם 0.622
פולאט, סך הכל מיקרוגרם 19
חומצה פולית מיקרוגרם 0
פולאט, מזון מיקרוגרם 19
פולאט, DFE מיקרוגרם_DFE 19
ויטמין B12 מיקרוגרם 0
רטינול מיקרוגרם 0
בטא קרוטן מיקרוגרם 97
אלפא קרוטן מיקרוגרם 63
ויטמין A IU 214
ליקופן מיקרוגרם 0
לוטאין + זיקסנטין מיקרוגרם 1355
ויטמין E אלפא טוקופרול מיליגרם 0.49
ויטמין D IU 0
ויטמין K, פוליקינון מיקרוגרם 0.3

כמות השומנים ב-100 גרם תירס לא מבושל

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
חומצות שומן רוויות גרם 0.667
חומצות שומן חד בלתי רוויות גרם 1.251
חומצות שומן רב בלתי רוויות גרם 2.163
כולסטרול מיליגרם 0

כמות חומצות האמינו השונות ב-100 גרם תירס לא מבושל

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
טריפטופן גרם 0.067
טראונין גרם 0.354
איזולאוצין גרם 0.337
לאוצין גרם 1.155
ליזין גרם 0.265
מתיונין גרם 0.197
ציסטין גרם 0.17
פנילאלנין גרם 0.463
טירוזין גרם 0.383
ואלין גרם 0.477
ארגינין גרם 0.47
היסטידין גרם 0.287
אלאנין גרם 0.705
חומצה אספרטית גרם 0.655
חומצה גלוטמית גרם 1.768
גליצין גרם 0.386
פרולין גרם 0.822
סרין גרם 0.447

תירס עומס גליקמי

העומס הגליקמי המשוער של 100 גרם תירס לא מבושל הוא 45. 
מדד העומס הגליקמי הוא מדד שמדרג את המזונות שמכילים פחמימות לפי הכמות והקצב בו הסוכר נכנס לדם לאחר אכילת מזון בכמות נתונה.
העומס הגליקמי מחושב לפי נוסחה המשלבת את סה”כ כמות הפחמימות שבמנת המזון הנבדקת וציון האינדקס הגליקמי של המזון הנבדק.
נוסחת החישוב של העומס הגליקמי היא מכפלת סה”כ הפחמימות בארוחה באינדקס הגליקמי, חלקי 100.
העומס הגליקמי משתנה לפי כמות המזון הנבדקת וכמו כן גם עיבוד של מזון(כדוגמת בישול) עשוי לשנות את מדד העומס הגליקמי של המזון.

מקורות מידע

www.nal.usda.gov
nutritiondata

 

1 תגובה

התגובות סגורות.