שעועית ירוקה

מידע כללי על שעועית ירוקה.

מידע כללי: שעועית ירוקה היא צמח מהסוג שעועית. את מרבית סוגי השעועית מגדלים לשם אכילת הזרעים. אך קיימים 3 סוגים נפוצים של שעועית שניתן לאכול גם את התרמילים של הצמח. סוגים אלו הם סוגי השעועית הירוקה (string beans, snap beans) ושעועית וקס ( wax beans). לשעועית הירוקה יש תרמילים בצבע סגול שצבעם משתנה לירוק בזמן הבישול. תרמילי שעועית וקס הם בצבע צהוב או לבן. שעועית ירוקה מהווה מקור מזון מאוד טוב לסיבים תזונתיים, ויטמין A, ויטמין C, ויטמין K, חומצה פולית ומנגן, וכמו כן, היא גם מהווה מקור טוב לחלבון, טיאמין, ריבופלבין, ניאצין, ויטמין B6, סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן ונחושת.
סוג מזון: קטניות, ירקות.
שמות נוספים בעברית: שעועית מצויה.
שמות באנגלית: common bean, string bean, field bean, flageolet bean, French bean, garden bean, haricot bean, pop bean or snap bean.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 11052, Beans, snap, green, ra.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: Phaseolus Vulgaris.L.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: דו-פסיגיים.
סדרה: קטניתאים.
משפחה: קטניות.
תת־משפחה: פרפרניים.
סוג: שעועית.
מין: שעועית מצויה.

ערכים תזונתיים בשעועית ירוקה לא מבושלת
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס חתיכות שעועית ירוקה, 100 גרם 10 תרמילי שעועית ירוקה אורך 10 ס"מ, 55 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 90.32 90.32 49.68
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 31 31 17
חלבון גרם 1.83 1.83 1.01
שומנים גרם 0.22 0.22 0.12
פחמימות גרם 6.97 6.97 3.83
סיבים תזונתיים גרם 2.7 2.7 1.5
סוכרים גרם 3.26 3.26 1.79
מינרלים
סידן מיליגרם 37 37 20
ברזל מיליגרם 1.03 1.03 0.57
מגנזיום מיליגרם 25 25 14
זרחן מיליגרם 38 38 21
אשלגן מיליגרם 211 211 116
נתרן מיליגרם 6 6 3
אבץ מיליגרם 0.24 0.24 0.13
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 12.2 12.2 6.7
תיאמין מיליגרם 0.082 0.082 0.045
ריבופלבין מיליגרם 0.104 0.104 0.057
ניאצין מיליגרם 0.734 0.734 0.404
ויטמין B-6 מיליגרם 0.141 0.141 0.078
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 33 33 18
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 35 35 19
ויטמין A, יחבל IU 690 690 380
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 0.41 0.41 0.23
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 14.4 14.4 7.9
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.050 0.050 0.028
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.010 0.010 0.006
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.113 0.113 0.062
כולסטרול מיליגרם 0 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0 0

ערכים תזונתיים בשעועית ירוקה מבושלת במים
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס שעועית ירוקה מבושלת, 125 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 89.22 111.52
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 35 44
חלבון גרם 1.89 2.36
שומנים גרם 0.28 0.35
פחמימות גרם 7.88 9.85
סיבים תזונתיים גרם 3.2 4.0
סוכרים גרם 1.55 1.94
מינרלים
סידן מיליגרם 44 55
ברזל מיליגרם 0.65 0.81
מגנזיום מיליגרם 18 22
זרחן מיליגרם 29 36
אשלגן מיליגרם 146 182
נתרן מיליגרם 1 1
אבץ מיליגרם 0.25 0.31
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 9.7 12.1
תיאמין מיליגרם 0.074 0.092
ריבופלבין מיליגרם 0.097 0.121
ניאצין מיליגרם 0.614 0.768
ויטמין B-6 מיליגרם 0.056 0.070
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 33 41
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 35 44
ויטמין A, יחבל IU 700 875
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 0.45 0.56
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 16.0 20.0
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.062 0.078
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.012 0.015
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.145 0.181
כולסטרול מיליגרם 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0

אינדקס גליקמי: כמות העמילן בשעועית ירוקה היא קטנה ולכן אין מידע לגביי הערך הגליקמי שבשעועית הירוקה. סביר להניח שמדובר בערך נמוך.
עומס גליקמי: 3
העומס הגליקמי של שעועית ירוקה נחשב כעומס גליקמי נמוך.
מקור הנתונים:
http://lowcarbdiets.about.com/od/carbcounts/a/greenbeanssnap.htm
http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2341/2

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:

https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%A2%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%AA_%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%99%D7%94

http://lowcarbdiets.about.com/od/carbcounts/a/greenbeanssnap.htm

http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2341/2

2 תגובות

  1. רציתי לשאול לגבי האצות יורי שקונים בסופר כל חברה רושמת ערכים של קלוריות ופחמימות אחרות והמוצר של כולם זה אצות נורי איך אפשר לדעת מדויק

התגובות סגורות.