פולי סויה עשויים לסייע בירידה במשקל

פולי סויה מזן מסוים שעשיר במרכיב המכונה בטא קונגליצינים beta-conglycinins מעכבים הצטברות שומנים בתאי שומן של אדם ויכולים להפחית תהליכים דלקתיים בגופנו.

סויה ידועה כבר שנים כמזון המהווה מקור טוב לחומצות אמינו חיוניות, וכמזון העוזר לשמירה על מסת השריר בגוף וגורם לתחושת שובע.

כעת מדווח מחקר חדש כי חלבון ספציפי המצוי בפולי הסויה מעכב הצטברות שומן בתאי השומן בגופנו על ידי עיכוב אנזים המכונה fatty acid synthase ואף מפחית תהליכים דלקתיים בגוף על ידי עיכוב אנזימים שלהם תפקידי מפתח בתגובה החיסונית של הגוף.
המחקר החל מתוך רצון להבין כיצד גורמת סויה להפחתה במשקל כפי שנצפה בעכברי מעבדה שהוזנו בסויה ואיבדו ממשקלם.
בין יתר המרכיבים האחרים שקיימים בסויה, מכילים פולי הסויה גם שני חלבונים האחד מכונה glycinins והשני מכונה beta-conglycinins.
בזנים שונים של סויה קיים יחס שונה בין שני המרכיבים הללו.
במחקר הנתון נבחרו 15 גנוטיפים שונים (זנים שונים) של פולי סויה המכילים כמויות שונות של beta-conglycinins ונבחנה השפעתם על הצטברות שומן בתאי שומן של אדם.
נמצא כי ככל שכמות ה beta-conglycinins בפולי הסויה גבוהה יותר כך מצטבר פחות שומן בתאי השומן.
לדעת החוקרים, היחס הכמותי בין שני החומרים שמצויים בסויה הוא זה שקובע את מידת יעילות הסויה לירידה במשקל ולהפחתת התהליכים הדלקתיים.
היחס שנתגלה כיחס הרצוי הוא כמות גדולה של beta-conglycinins לעומת כמות קטנה של glycinins.
בנוסף נמצא כי ייצור ההורמון adiponectin עולה לאחר חשיפה של תאי השומן לזן הסויה המכיל יותר beta-conglycinins.
הורמון זה מגביר את רגישות האינסולין בגופנו ומגביר את תהליך פירוק השומנים.
חשוב להבין שהמחקרים הללו נעשה בתנאי מעבדה ולא נבדקו על בני אדם, אולם התוצאות החשובות מהוות התחלה למחקרים נוספים שיבדקו את השפעת הזן "המוצלח" של הסויה על ירידה במשקל אצל בני אדם.
כעת מתקדמים החוקרים ובודקים במחקר חדש, את ההשפעה של שתיית חלב סויה העשיר ב beta-conglycinins על בני אדם.
החוקרים סבורים כי מוצרי סויה אשר יוכנו מזן סויה המכיל את פרופיל החלבון שנמצא יעיל בהפחתת הצטברות שומן יעזור לאנשים להפחית ממשקלם.
אז חכו, אולי בעוד זמן לא רב תשמעו על דיאטה חדשה בשוק הדיאטות, דיאטת סויה!

מקורות

www.uiuc.edu

הגב ראשון

הכנס תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*