עלי גפן

עלי גפן עם אשכול ענבים

מידע כללי על עלי גפן.

מידע כללי: עלי גפן הם מקור מזון מאוד טוב לסיבים תזונתיים, ויטמין A, ויטמין K, ריבופלבין, ויטמין B6, חומצה פולית, סידן, מגנזיום, נחושת ומנגן ומקור טוב לוויטמין C, ויטמין E (טוקופרול אלפא), ניאצין וברזל.
ברפואה העממית נהגו להשתמש בעלי גפן בכדי לעצור את דימום, דלקת ולהפגת כאבים קישור למקור המידע.
השימוש בעלי גפן נפוץ במטבח התורכי, המטבח היווני, המטבח הבולגרי, המטבח הערבי, המטבח הרומני, ובמטבח הוייטנאמי. מעלי גפן מכינים עלי גפן ממולאים שאותם ממלאים בתערובת של אורז, בשר ותבלינים, ולאחר מכן מבשלים אותם על ידי הרתחה או אידוי.
סוג מזון: ירקות.
שמות נוספים בעברית: .
שם באנגלית: Grape leaves.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 11974, Grape leaves, raw.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: Vitis vinifera.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: דו-פסיגיים קדומים.
סדרה: גפנאים.
משפחה: גפניים.
סוג: גפן.
מין: גפן היין.

ערכים תזונתיים בעלי גפן טריים
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס עלי גפן טריים, 14 גרם עלה גפן אחד, 3 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 73.32 10.26 2.20
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 93 13 3
חלבון גרם 5.60 0.78 0.17
שומנים גרם 2.12 0.30 0.06
פחמימות גרם 17.31 2.42 0.52
סיבים תזונתיים גרם 11.0 1.5 0.3
סוכרים גרם 6.30 0.88 0.19
מינרלים
סידן מיליגרם 363 51 11
ברזל מיליגרם 2.63 0.37 0.08
מגנזיום מיליגרם 95 13 3
זרחן מיליגרם 91 13 3
אשלגן מיליגרם 272 38 8
נתרן מיליגרם 9 1 0
אבץ מיליגרם 0.67 0.09 0.02
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 11.1 1.6 0.3
תיאמין מיליגרם 0.040 0.006 0.001
ריבופלבין מיליגרם 0.354 0.050 0.011
ניאצין מיליגרם 2.362 0.331 0.071
ויטמין B-6 מיליגרם 0.400 0.056 0.012
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 83 12 2
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 1376 193 41
ויטמין A, יחבל IU 27521 3853 826
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 2.00 0.28 0.06
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 108.6 15.2 3.3
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.336 0.047 0.010
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.081 0.011 0.002
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 1.065 0.149 0.032
כולסטרול מיליגרם 0 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0 0

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%D7%A4%D7%9F_%D7%94%D7%99%D7%99%D7%9F

http://umm.edu/health/medical/altmed