תמרים ערכים תזונתיים

אנשים לוקחים תמרים מתוך צלוחית

להלן ערכים תזונתיים בתמרים מסוג מדג'הול

חלבונים, שומנים, קלוריות ופחמימות ב-100 גרם תמרים

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
מים גרם 21.32
קלוריות (kcal) קלוריות 277
חלבונים גרם 1.81
שומן גרם 0.15
פחמימות גרם 74.97
סיבים תזונתיים גרם 6.7
סוכר גרם 66.47
סוכרוז גרם 0.53
גלוקוז (דקסטרוז) גרם 33.68
פרוקטוז גרם 31.95
מלטוז גרם 0.3

כמות המינרלים ב-100 גרם תמרים

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
סידן מיליגרם 64
ברזל מיליגרם 0.9
מגנזיום מיליגרם 54
זרחן מיליגרם 62
אשלגן מיליגרם 696
נתרן מיליגרם 1
אבץ מיליגרם 0.44
נחושת מיליגרם 0.362
מנגן מיליגרם 0.296

כמות הויטמינים השונים ב-100 גרם תמרים

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
ויטמין C מיליגרם 0
תיאמין מיליגרם 0.05
ריבופלבין מיליגרם 0.06
ניאצין מיליגרם 1.61
חומצה פנטותנית מיליגרם 0.805
ויטמין B6 מיליגרם 0.249
פולאט, סך הכל מיקרוגרם 15
חומצה פולית מיקרוגרם 0
פולאט, מזון מיקרוגרם 15
פולאט, DFE מיקרוגרם_DFE 15
כולין, סך הכל מיליגרם 9.9
Betaine מיליגרם 0.4
ויטמין A מיקרוגרם_RAE 7
קרוטן, בטא מיקרוגרם 89
ויטמין A, יחב"ל IU 149
ליקופן מיקרוגרם 0
לוטאין + זיקסנטין מיקרוגרם 23
ויטמין D IU 0
ויטמין K, פוליקינון מיקרוגרם 2.7

תמרים – שומנים

כמות השומנים בתמרים זניחה.

הרכב חומצות אמינו ב-100 גרם תמרים

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
טריפטופן גרם 0.007
טראונין גרם 0.042
איזולאוצין גרם 0.045
לאוצין גרם 0.082
ליזין גרם 0.054
מתיונין גרם 0.017
ציסטין גרם 0.046
פנילאלנין גרם 0.048
טירוזין גרם 0.016
ואלין גרם 0.066
ארגינין גרם 0.06
היסטידין גרם 0.029
אלאנין גרם 0.078
חומצה אספרטית גרם 0.22
חומצה גלוטמית גרם 0.265
גליצין גרם 0.09
פרולין גרם 0.111
סרין גרם 0.062

תמרים עומס גליקמי

העומס הגליקמי המשוער של 100 גרם תמרים מסוג מג'הול הוא 39 (עומס גבוה).
העומס הגליקמי הוא מדד המדרג את המזונות שמכילים פחמימות לפי הכמות והקצב בו הסוכר נכנס לדם לאחר אכילת מזון בכמות נתונה.
העומס הגליקמי מחושב לפי נוסחה המשלבת את סה”כ כמות הפחמימות שבמנת המזון הנבדקת וציון האינדקס הגליקמי של המזון הנבדק.
נוסחת החישוב של העומס הגליקמי היא מכפלת סה”כ הפחמימות בארוחה באינדקס הגליקמי, חלקי 100.
העומס הגליקמי משתנה לפי כמות המזון הנבדקת וכמו כן גם עיבוד של מזון(כדוגמת בישול) עשוי לשנות את מדד העומס הגליקמי של המזון.
מה ערכי העומס הגליקמי מציינים: 
20 ומעלה – עומס גבוה.
10-20 – עומס בינוני.
10 ומטה – עומס גליקמי נמוך

מקורות מידע

www.nal.usda.gov
nutritiondata

 

7 תגובות

  1. הכתבה עוסקת בתמרים אבל בכל כותרות המשנה של הסעיפים השונים כאן רשום שקדים. כנראה הועתק בטעות מכתבת השקדים.
    שנה טובה וחג שמח

  2. היי לכולם
    אני מגדל ומשווק תמרי מג'הול.
    מדובר על תמרים באיכות הגבוהה ביותר שיש בעולם (איכות שלא נראתה בארץ לצערי)

    האם ישנה מודעות בארץ לסגולות התמר (שהם מרובות)?

    מוכן לתת דוגמאות למה הכוונה בתמר איכותי ובריא יותר

    אשמח לתגובות
    אריאל
    arielieli@hotmail.com

  3. כרגיל אצלך, הנושא נחקר לעומק, באופן הכי מקצועי שאפשר, עם מידע מקסימלי וערך מוסף אינסופי.
    תודה על ההשקעה ועל הנדיבות התמידיים שלך.

  4. אם תחברו את התכולה בגרמים בתמר תעברו את 100 הגרם, מה הואילו חכמים?

התגובות סגורות.