שעועית צהובה

שעועית צהובה

מידע כללי על שעועית צהובה.

מידע כללי: את מרבית סוגי השעועית מגדלים לשם אכילת הזרעים. אך קיימים 3 סוגים נפוצים של שעועית שניתן לאכול גם את התרמילים של הצמח. סוגים אלו הם השעועית הצהובה שתרמיליה בצבע צהוב או לבן והשעועית הירוקה שתרמיליה בצבע סגול וצבעם משתנה לירוק בזמן הבישול. שעועית צהובה ושעועית לבנה הן למעשה אותו המזון. גם השעועית הצהובה והשעועית הירוקה מהווים מקור מזון מאוד טוב לסיבים תזונתיים, ויטמין A, ויטמין C, ויטמין K, חומצה פולית ומנגן, וכמו כן, היא גם מהווה מקור טוב לחלבון, טיאמין, ריבופלבין, ניאצין, ויטמין B6, סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן ונחושת.
סוג מזון: קטניות, ירקות.

ערכים תזונתיים בשעועית צהובה / שעועית לבנה לא מבושלת
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס חתיכות שעועית צהובה, 100 גרם 10 תרמילי שעועית צהובה באורך 10 ס"מ, 55 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 90.27 90.27 49.65
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 31 31 17
חלבון גרם 1.82 1.82 1.00
שומנים גרם 0.12 0.12 0.07
פחמימות גרם 7.13 7.13 3.92
סיבים תזונתיים גרם 3.4 3.4 1.9
מינרלים
סידן מיליגרם 37 37 20
ברזל מיליגרם 1.04 1.04 0.57
מגנזיום מיליגרם 25 25 14
זרחן מיליגרם 38 38 21
אשלגן מיליגרם 209 209 115
נתרן מיליגרם 6 6 3
אבץ מיליגרם 0.24 0.24 0.13
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 16.3 16.3 9.0
תיאמין מיליגרם 0.084 0.084 0.046
ריבופלבין מיליגרם 0.105 0.105 0.058
ניאצין מיליגרם 0.752 0.752 0.414
ויטמין B-6 מיליגרם 0.074 0.074 0.041
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 37 37 20
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 5 5 3
ויטמין A, יחבל IU 108 108 59
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0 0
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.026 0.026 0.014
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.005 0.005 0.003
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.059 0.059 0.032
כולסטרול מיליגרם 0 0 0

ערכים תזונתיים בשעועית צהובה / שעועית לבנה מבושלת במים
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס שעועית צהובה מבושלת, 125 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 89.22 111.52
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 35 44
חלבון גרם 1.89 2.36
שומנים גרם 0.28 0.35
פחמימות גרם 7.88 9.85
סיבים תזונתיים גרם 3.3 4.1
סוכרים גרם 1.55 1.94
מינרלים
סידן מיליגרם 46 58
ברזל מיליגרם 1.28 1.60
מגנזיום מיליגרם 25 31
זרחן מיליגרם 39 49
אשלגן מיליגרם 299 374
נתרן מיליגרם 3 4
אבץ מיליגרם 0.36 0.45
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 9.7 12.1
תיאמין מיליגרם 0.074 0.092
ריבופלבין מיליגרם 0.097 0.121
ניאצין מיליגרם 0.614 0.768
ויטמין B-6 מיליגרם 0.056 0.070
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 33 41
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 4 5
ויטמין A, יחבל IU 81 101
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 0.45 0.56
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 16.0 20.0
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.062 0.078
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.012 0.015
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.145 0.181
כולסטרול מיליגרם 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0

אינדקס גליקמי: כמות העמילן בשעועית ירוקה היא קטנה ולכן אין מידע לגביי הערך הגליקמי שבשעועית הירוקה. סביר להניח שמדובר בערך נמוך.
עומס גליקמי: 3
העומס הגליקמי של שעועית ירוקה נחשב כעומס גליקמי נמוך.
מקור הנתונים:
http://lowcarbdiets.about.com/od/carbcounts/a/greenbeanssnap.htm
http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2341/2

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:

https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%A2%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%AA_%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%99%D7%94

http://lowcarbdiets.about.com/od/carbcounts/a/greenbeanssnap.htm

http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2341/2

הגב ראשון

הכנס תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*