להלן הערכים התזונתיים ב-100 גרם שיבולת שועל לא מבושלת.
חלבונים, שומנים, קלוריות ופחמימות ב-100 גרם שיבולת שועל לא מבושלת
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
מים
גרם
6.55
קלוריות
kcal
246
חלבונים
גרם
17.3
שומן
גרם
7.03
פחמימות
גרם
66.22
סיבים תזונתיים
גרם
15.4
סוכר
גרם
1.45
כמות המינרלים ב-100 גרם שיבולת שועל לא מבושלת
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
סידן
מיליגרם
58
ברזל
מיליגרם
5.41
מגנזיום
מיליגרם
235
זרחן
מיליגרם
734
אשלגן
מיליגרם
566
נתרן
מיליגרם
4
אבץ
מיליגרם
3.11
נחושת
מיליגרם
0.403
מנגן
מיליגרם
5.63
סלניום
מיקרוגרם
45.2
כמות הוויטמינים השונים ב-100 גרם שיבולת שועל לא מבושלת
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
ויטמין C
מיליגרם
0
תיאמין
מיליגרם
1.17
ריבופלבין
מיליגרם
0.22
ניאצין
מיליגרם
0.934
חומצה פנטותנית
מיליגרם
1.494
ויטמין B6
מיליגרם
0.165
פולאט, סך הכל
מיקרוגרם
52
חומצה פולית
מיקרוגרם
0
פולאט, מזון
מיקרוגרם
52
פולאט, DFE
מיקרוגרם_DFE
52
כולין, סך הכל
מיליגרם
32.2
Betaine
מיליגרם
19.6
ויטמין B12
מיקרוגרם
0
רטינול
מיקרוגרם
0
בטא קרוטן
מיקרוגרם
0
אלפא קרוטן
מיקרוגרם
0
ויטמין A
IU
0
ליקופן
מיקרוגרם
0
לוטאין + זיקסנטין
מיקרוגרם
180
ויטמין E אלפא טוקופרול
מיליגרם
1.01
ויטמין D
IU
0
ויטמין K, פוליקינון
מיקרוגרם
3.2
כמות השומנים ב-100 גרם שיבולת שועל לא מבושלת
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
חומצות שומן רוויות
גרם
1.328
חומצות שומן חד בלתי רוויות
גרם
2.376
חומצות שומן רב בלתי רוויות
גרם
2.766
כולסטרול
מיליגרם
0
כמות חומצות האמינו השונות ב-100 גרם שיבולת שועל לא מבושלת
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
טריפטופן
גרם
0.335
טראונין
גרם
0.502
איזולאוצין
גרם
0.668
לאוצין
גרם
1.374
ליזין
גרם
0.76
מתיונין
גרם
0.335
ציסטין
גרם
0.576
פנילאלנין
גרם
0.908
טירוזין
גרם
0.668
ואלין
גרם
0.964
ארגינין
גרם
1.279
היסטידין
גרם
0.41
אלאנין
גרם
0.872
חומצה אספרטית
גרם
1.576
חומצה גלוטמית
גרם
3.748
גליצין
גרם
0.947
פרולין
גרם
0.982
סרין
גרם
0.89
שיבולת שועל עומס גליקמי
העומס הגליקמי המשוער של 100 גרם שיבולת שועל לא מבושלת הוא 16.
העומס הגליקמי המשוער של 100 גרם שיבולת שועל מבושלת הוא 4.
מדד העומס הגליקמי הוא מדד שמדרג את המזונות שמכילים פחמימות לפי הכמות והקצב בו הסוכר נכנס לדם לאחר אכילת מזון בכמות נתונה.
העומס הגליקמי מחושב לפי נוסחה המשלבת את סה”כ כמות הפחמימות שבמנת המזון הנבדקת וציון האינדקס הגליקמי של המזון הנבדק.
נוסחת החישוב של העומס הגליקמי היא מכפלת סה”כ הפחמימות בארוחה באינדקס הגליקמי, חלקי 100.
העומס הגליקמי משתנה לפי כמות המזון הנבדקת וכמו כן גם עיבוד של מזון(כדוגמת בישול) עשוי לשנות את מדד העומס הגליקמי של המזון.
מרכיבי החלבונים בשיבולת שועל, הם שונים מהחלבונים שמצויים בדגנייים אחרים כדוגמת חיטה או שעורה. בשיבולת שועל אין גלוטן.
אך יתכן ובמוצרים שונים של שיבולת שועל, יהיה גלוטן בכמות קטנה בגלל קווי ייצור תעשייתים לא נקיים (שעושים בהם שימוש גם במוצרים של חיטה וכדומה).
אך, מצד שני, שיבולת שועל מכילה חלבון אחר הנקרא אבנלין (avenalin) שעשוי בעל השפעה רעילה לחולי צילאק מסויימים (לא כולם) בעלי רגישות לאבנלין. ראי קישור
האם קואקר נחשב (שיבלת שועל) מוגדר כעתיר אשלגן?
רמת האשלגן אצלי נמצאת בתחום הגבוה.
האם מותר לי לצרוך מדי בוקר צלחת דייסת קואקר ?
תודה
לאיזו שיבולת שועל מתחייסים כאן המעוכה או הגרעינים
היי נעמה, מדובר על גרעינים.
אני אדם רגיל וכמו כולנו אני מעונין ומחפש לשרג ליותר טוב ,לאחרונה ירדתי במשקל הגוף ומן הסתם אני כעת מנסה ללמוד את הנושא , אומרים ששיבולת שועל היא מעולה מבחינת הויטמינים שיש בה ,שמתי לב שהערכים הרעים כמו קלוריות פחמימות ועוד גבוהים מאוד ,אז מה דעתכם .
היי שי,
ראשית, חשוב להבין שקלוריות ופחמימות הן לא "ערכים רעים".
הבעיה כיום היא שיש לא מעט טרנדים בתזונה שמצמצמים מאוד בתכולת הפחמימות בתזונה אבל זה לא אומר שקלוריות ופחמימות זה לא בסדר.
קלוריה היא יחידת מדידה לאנרגיה והפחמימות הן מקור אנרגיה זמין ויעיל. פחמימות זה דבר טוב אבל במידה. תאכל יותר מידי, תשמין!
אין שום בעיה באכילת שיבולת שועל והיא מהווה מקור מזון טוב לסיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים וגם קלוריות ופחמימות.
הנקודה היא שלא מסתכלים על מזון אחד אם הוא טוב אז מוסיפים, אלא צריך להסתכל על סה"כ תפריט התזונה ולראות אלו סוגי מזונות אפשר להוסיף בכדי לספק לגוף את הנוטריינטים החיוניים שהוא זקוק להם וזאת מבלי להוסיף קלוריות מיותרות.
אם מסתפקים רק בקליה של השיבולת מה אז קורה עם ערכי התזונה ? .
אני מניח שי שאתה מתכוון להשוואה בין קליה לבין בישול?
אני לא יכול לחשוב על הבדל משמעותי מלבד שכאשר אתה מבשל את שיבולת השועל אז היא סופחת מים וכאשר אתה קולה את שיבולת השועל אז מתנדפים ממנה מים.
בגלל תכולת המים היותר גבוהה בשיבולת שועל מבושלת הדחיסות אנרגתית של שיבולת שועל מבושלת קטנה יותר מאשר שיבולת שועל קלויה.
זאת אומרת שכאשר תאכל שיבולת שועל מבושלת תרגיש תחושת מלאות ושובע הרבה יותר מהר מאשר אם תאכל שיבולת שועל קלויה. זה יתרום לכך שתצרוך פחות קלוריות. זאת אומרת שאם אתה מהמתקשים בשמירה על משקל תקין, צריכה של שיבולת שועל מבושלת יכולה לסייע לך לצרוך פחות קלוריות מאשר צריכה של שיבולת שועל קלויה.
שלום
אם אני רוצה לצרוך 50גרם פחממות משיבולת שועל ,האם אני מחשב לפני בישול או אחרי ,והאם זה אותו עיקרון לגבי שאר הדגנים,
תודה
אם אתה יכול אז חשב לפני בישול (יותר קל לשקול שבולת שועל לא מבושלת).
באופן עקרוני שבולת שועל סופחת הרבה מים בזמן הבישולולכן 100 גרם של שיבולת שועל מבושלת תכיל פי 5 פחות קלוריות מ100 גרם של שיבולת שועל לא מבושלת.
האם נכון לתת לפעוט בן שנתיים שיבולת שועל עם חלב שקדים ללא בישול?
האם בשיבולת שועל יש גלוטן?
מרכיבי החלבונים בשיבולת שועל, הם שונים מהחלבונים שמצויים בדגנייים אחרים כדוגמת חיטה או שעורה. בשיבולת שועל אין גלוטן.
אך יתכן ובמוצרים שונים של שיבולת שועל, יהיה גלוטן בכמות קטנה בגלל קווי ייצור תעשייתים לא נקיים (שעושים בהם שימוש גם במוצרים של חיטה וכדומה).
אך, מצד שני, שיבולת שועל מכילה חלבון אחר הנקרא אבנלין (avenalin) שעשוי בעל השפעה רעילה לחולי צילאק מסויימים (לא כולם) בעלי רגישות לאבנלין. ראי קישור
האם קואקר נחשב (שיבלת שועל) מוגדר כעתיר אשלגן?
רמת האשלגן אצלי נמצאת בתחום הגבוה.
האם מותר לי לצרוך מדי בוקר צלחת דייסת קואקר ?
תודה
לאיזו שיבולת שועל מתחייסים כאן המעוכה או הגרעינים
היי נעמה, מדובר על גרעינים.
אני אדם רגיל וכמו כולנו אני מעונין ומחפש לשרג ליותר טוב ,לאחרונה ירדתי במשקל הגוף ומן הסתם אני כעת מנסה ללמוד את הנושא , אומרים ששיבולת שועל היא מעולה מבחינת הויטמינים שיש בה ,שמתי לב שהערכים הרעים כמו קלוריות פחמימות ועוד גבוהים מאוד ,אז מה דעתכם .
היי שי,
ראשית, חשוב להבין שקלוריות ופחמימות הן לא "ערכים רעים".
הבעיה כיום היא שיש לא מעט טרנדים בתזונה שמצמצמים מאוד בתכולת הפחמימות בתזונה אבל זה לא אומר שקלוריות ופחמימות זה לא בסדר.
קלוריה היא יחידת מדידה לאנרגיה והפחמימות הן מקור אנרגיה זמין ויעיל. פחמימות זה דבר טוב אבל במידה. תאכל יותר מידי, תשמין!
אין שום בעיה באכילת שיבולת שועל והיא מהווה מקור מזון טוב לסיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים וגם קלוריות ופחמימות.
הנקודה היא שלא מסתכלים על מזון אחד אם הוא טוב אז מוסיפים, אלא צריך להסתכל על סה"כ תפריט התזונה ולראות אלו סוגי מזונות אפשר להוסיף בכדי לספק לגוף את הנוטריינטים החיוניים שהוא זקוק להם וזאת מבלי להוסיף קלוריות מיותרות.
אם מסתפקים רק בקליה של השיבולת מה אז קורה עם ערכי התזונה ? .
אני מניח שי שאתה מתכוון להשוואה בין קליה לבין בישול?
אני לא יכול לחשוב על הבדל משמעותי מלבד שכאשר אתה מבשל את שיבולת השועל אז היא סופחת מים וכאשר אתה קולה את שיבולת השועל אז מתנדפים ממנה מים.
בגלל תכולת המים היותר גבוהה בשיבולת שועל מבושלת הדחיסות אנרגתית של שיבולת שועל מבושלת קטנה יותר מאשר שיבולת שועל קלויה.
זאת אומרת שכאשר תאכל שיבולת שועל מבושלת תרגיש תחושת מלאות ושובע הרבה יותר מהר מאשר אם תאכל שיבולת שועל קלויה. זה יתרום לכך שתצרוך פחות קלוריות. זאת אומרת שאם אתה מהמתקשים בשמירה על משקל תקין, צריכה של שיבולת שועל מבושלת יכולה לסייע לך לצרוך פחות קלוריות מאשר צריכה של שיבולת שועל קלויה.
שלום
אם אני רוצה לצרוך 50גרם פחממות משיבולת שועל ,האם אני מחשב לפני בישול או אחרי ,והאם זה אותו עיקרון לגבי שאר הדגנים,
תודה
אם אתה יכול אז חשב לפני בישול (יותר קל לשקול שבולת שועל לא מבושלת).
באופן עקרוני שבולת שועל סופחת הרבה מים בזמן הבישולולכן 100 גרם של שיבולת שועל מבושלת תכיל פי 5 פחות קלוריות מ100 גרם של שיבולת שועל לא מבושלת.
האם נכון לתת לפעוט בן שנתיים שיבולת שועל עם חלב שקדים ללא בישול?