ערך תזונתי של תפוח אדמה עם קליפה ובלי קליפה

תפוחי אדמה

מהשוואת הערכים התזונתיים עבור תפוח אדמה עם קליפה ובלי קליפה נראה כי ההבדל הרציני הוא בתכולת המרכיבים הבאים:
ויטמין C – כ43% פחות ויטמין C בתפוח אדמה בלי קליפה מאשר עם קליפה.
אשלגן – כ13% פחות אשלגן בתפוח אדמה בלי קליפה מאשר עם קליפה.
מגנזיום – כ9% פחות מגנזיום בתפוח אדמה בלי קליפה מאשר עם קליפה.
זרחן – כ9% פחות זרחן בתפוח אדמה בלי קליפה מאשר עם קליפה.
ניאצין – כ9% פחות ניאצין בתפוח אדמה בלי קליפה מאשר עם קליפה.
למרבה הפלא, לפי ההשוואה נראה שערכם של הסיבים התזונתיים איננו שונה כלל בין תפוח אדמה עם קליפה ובלי קליפה.

קליפת תפוח האדמה מכילה 2.5 גרם סיבים תזונתיים ב-100 גרם של קליפת תפוח אדמה לעומת 1.8 גרם סיבים תזונתיים ב-100 גרם של תפוח אדמה. זאת אומרת, שההבדל בתכולת הסיבים התזונתיים בין תפוח אדמה עם קליפה ובלי קליפה הוא אפילו פחות מחצי גרם (לא משמעותי לעומת הצריכה המומלצת).

חזור לדף מידע ראשי על תפוח אדמה

טבלת השוואה בין הערכים התזונתיים של תפוח אדמה עם קליפה ובלי קליפה (100 גרם)
מרכיב יחידת משקל תפוח אדמה מבושל עם קליפה תפוח אדמה מבושל בלי קליפה תפוח אדמה עם קליפה לעומת בלי קליפה
מים גרם 76.98 77.46 -0.48
קלוריות (אנרגיה) קילו קלוריות 87 86 1
חלבון גרם 1.87 1.71 0.16
שומנים גרם 0.1 0.1 0
פחמימות גרם 20.13 20.01 0.12
סיבים תזונתיים גרם 1.8 1.8 0
סוכרים גרם 0.87 0.85 0.02
מינרלים
סידן מיליגרם 5 8 -3
ברזל מיליגרם 0.31 0.31 0
מגנזיום מיליגרם 22 20 2
זרחן מיליגרם 44 40 4
אשלגן מיליגרם 379 328 51
נתרן מיליגרם 4 5 -1
אבץ מיליגרם 0.3 0.27 0.03
ויטמינים
ויטמין C, חומצה אסקורבית מיליגרם 13 7.4 5.6
תיאמין מיליגרם 0.106 0.098 0.01
ריבופלבין מיליגרם 0.02 0.019 0
ניאצין מיליגרם 1.439 1.312 0.13
ויטמין B-6 מיליגרם 0.299 0.269 0.03
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 10 9 1
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0 0 0
ויטמין A, Rae מיקרוגרם 0 0 0
ויטמין A, יחבל IU 3 3 0
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 0.01 0.01 0
ויטמין D D2+D3 מיקרוגרם 0 0 0
ויטמין D IU 0 0 0
ויטמין K phylloquinone מיקרוגרם 2.1 2.1 0
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.026 0.026 0
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.002 0.002 0
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.043 0.043 0
כולסטרול מיליגרם 0 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0 0