מיץ סלק משפר ביצועי סיבולת

מיץ סלק משפר את הביצועים ברכיבה על אופניים

מחקר בריטי חדש שפורסם בגיליון אוגוסט 2009 במגזין לפיסיולוגיה יישומית (Journal of Applied Physiology.) מגלה כי שתיית מיץ סלק עשויה לשפר את הביצועיים באימוני סיבולת בכ16%
היכולת לשפר את הביצועים בסיבולת השרירית מיוחסת כנראה לתכולת הניטרטים שבמיץ הסלק. הניטרטים מקטינים את תצרוכת החמצן (השריר מבצע את אותה פעילות עם פחות צריכת חמצן).

תיאור המחקר

במחקר נבדקו 8 אנשים בגילאים 19 עד 38.
הנבדקים שתו מידי יום חצי ליטר של מיץ סלק אורגני למשך 6 ימים רצופים.
בסיום ששת הימים נבחנו המשתתפים במספר מבחני מאמץ על אופני כושר.
בשלב השני של המחקר, הנבחנים נבחנו שוב באותם מבחני כושר לאחר ששתו במשך 6 ימים רצופים משקה פלסבו, משקה פלסבו הוא משקה דמי שתפקידו לנטרל את ההשפעות הפסיכולוגיות שיש לציפיות הנבדק על הביצועיים שלו.

תוצאות המחקר: הנבדקים שיפרו את היכולת הגופנית שלהם בכ16%

הנבדקים פידלו במבחני הכושר 92 שניות יותר (בממוצע 11.25 דקות) לאחר שתיית מיץ סלק לעומת לאחר שתיית משקה הפלסבו. המספרים מתייחסים לממוצע משך זמן הרכיבה.
כמו כן נצפתה אצל המתאמנים תופעה של ירידה בלחץ הדם לאחר שתיית מיץ הסלק.
הייחוד במחקר הוא שזהו המחקר הראשון שמראה כי שתיית משקה עשיר בניטרטים עשויה לשפר ביצועיים בענפי הסיבולת.

למה מיץ סלק מסייע לשיפור הביצועים?

לדעת החוקרים ההשפעה החיובית שיש למיץ סלק במאמצי סיבולת, נובעת מכך שלדעתם הניטריטים הופכים בגוף לניטריק אוקסיד ולכן גורמים לירידה בתצרוכת החמצן ולשיפור בביצועי סיבולת.
למידע נוסף בנושא הניטריק אוקסיד קראו בבלוג של דינה ראלט בבלוג של דינה ראלט

פירות וירקות שעשירים בניטריטים

להלן מספר דוגמאות לירקות שמכילים ניטריטים: תרד, חסה וצנונית. כמו כן גם שום ורימונים (קיימים גם ירקות ופירות נוספים) מגבירים את זמינות הניטריק אוקסיד בגוף.

מקורות: www.exeter.ac.uk

הגב ראשון

הכנס תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*