מידע כללי על במיה.
מידע כללי: במיה היא צמח שמקורו באזור אתיופיה. תרמילי הבמיה נעשים ראויים לאכילה לאחר בישול. במיה מהווה מקור טוב מאוד לסיבים תזונתיים, ויטמין A, ויטמין C, ויטמין K, תיאמין, ויטמין B6, חומצה פולית, סידן, מגנזיום, זרחן, אשלגן ומגנזיום ומקור טוב לחלבון, ריבופלאבין, ניאצין, ברזל, אבץ ונחושת. במיה מכילה כמות רבה של חומצה אוקסלית 0.05 גרם ל100 גרם. תזונה עתירת אוקסלטים עלולה לגרום להיווצרותם של אבנים בדרכי השתן. קישור למקור המידע.
סוג מזון: ירק.
שמות נוספים בעברית: אבלמוסקוס נאכל.
שם באנגלית: Okra.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 11278, Okra, ra.
סיווג מדעי של הצמח
שם מדעי: Abelmoschus esculentus.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי הפרחים.
מחלקה: דו-פסיגיים.
סדרה: חלמיתאים.
משפחה: חלמיתיים.
סוג: אבלמוסקוס.
מין: אבלמוסקוס נאכל.
מרכיב | יחידת משקל | 100 גרם | 1 כוס במיה, 100 גרם | 8 תרמילי במיה, 95 גרם |
---|---|---|---|---|
מרכיבים תזונתיים | ||||
מים | גרם | 89.58 | 89.58 | 85.10 |
קלוריות (אנרגיה) | קילוקלוריות | 33 | 33 | 31 |
חלבון | גרם | 1.93 | 1.93 | 1.83 |
שומנים | גרם | 0.19 | 0.19 | 0.18 |
פחמימות | גרם | 7.45 | 7.45 | 7.08 |
סיבים תזונתיים | גרם | 3.2 | 3.2 | 3.0 |
סוכרים | גרם | 1.48 | 1.48 | 1.41 |
מינרלים | ||||
סידן | מיליגרם | 82 | 82 | 78 |
ברזל | מיליגרם | 0.62 | 0.62 | 0.59 |
מגנזיום | מיליגרם | 57 | 57 | 54 |
זרחן | מיליגרם | 61 | 61 | 58 |
אשלגן | מיליגרם | 299 | 299 | 284 |
נתרן | מיליגרם | 7 | 7 | 7 |
אבץ | מיליגרם | 0.58 | 0.58 | 0.55 |
ויטמינים | ||||
ויטמין C | מיליגרם | 23.0 | 23.0 | 21.8 |
תיאמין | מיליגרם | 0.200 | 0.200 | 0.190 |
ריבופלבין | מיליגרם | 0.060 | 0.060 | 0.057 |
ניאצין | מיליגרם | 1.000 | 1.000 | 0.950 |
ויטמין B-6 | מיליגרם | 0.215 | 0.215 | 0.204 |
חומצה פולית, DFE | מיקרוגרם | 60 | 60 | 57 |
ויטמין B-12 | מיקרוגרם | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
ויטמין A ביחידות RAE | מיקרוגרם | 36 | 36 | 34 |
ויטמין A, יחבל | IU | 716 | 716 | 680 |
ויטמין E (אלפא טוקופרול) | מיליגרם | 0.27 | 0.27 | 0.26 |
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 | מיקרוגרם | 0.0 | 0.0 | 0.0 |
ויטמין D | IU | 0 | 0 | 0 |
ויטמין K | מיקרוגרם | 31.3 | 31.3 | 29.7 |
שומנים | ||||
חומצות שומן רווי | גרם | 0.026 | 0.026 | 0.025 |
חומצות שומן חד בלתי רווי | גרם | 0.017 | 0.017 | 0.016 |
חומצות שומן רב בלתי רווי | גרם | 0.027 | 0.027 | 0.026 |
כולסטרול | מיליגרם | 0 | 0 | 0 |
מרכיבים אחרים | ||||
קפאין | מיליגרם | 0 | 0 | 0 |
מרכיב | יחידת משקל | 100 גרם | חצי כוס חתיכות במיה, 80 גרם | 8 תרמילי במיה, 85 גרם |
---|---|---|---|---|
מרכיבים תזונתיים | ||||
מים | גרם | 92.57 | 74.06 | 78.68 |
קלוריות (אנרגיה) | קילוקלוריות | 22 | 18 | 19 |
חלבון | גרם | 1.87 | 1.50 | 1.59 |
שומנים | גרם | 0.21 | 0.17 | 0.18 |
פחמימות | גרם | 4.51 | 3.61 | 3.83 |
סיבים תזונתיים | גרם | 2.5 | 2.0 | 2.1 |
סוכרים | גרם | 2.40 | 1.92 | 2.04 |
מינרלים | ||||
סידן | מיליגרם | 77 | 62 | 65 |
ברזל | מיליגרם | 0.28 | 0.22 | 0.24 |
מגנזיום | מיליגרם | 36 | 29 | 31 |
זרחן | מיליגרם | 32 | 26 | 27 |
אשלגן | מיליגרם | 135 | 108 | 115 |
נתרן | מיליגרם | 6 | 5 | 5 |
אבץ | מיליגרם | 0.43 | 0.34 | 0.37 |
ויטמינים | ||||
ויטמין C | מיליגרם | 16.3 | 13.0 | 13.9 |
תיאמין | מיליגרם | 0.132 | 0.106 | 0.112 |
ריבופלבין | מיליגרם | 0.055 | 0.044 | 0.047 |
ניאצין | מיליגרם | 0.871 | 0.697 | 0.740 |
ויטמין B-6 | מיליגרם | 0.187 | 0.150 | 0.159 |
חומצה פולית, DFE | מיקרוגרם | 46 | 37 | 39 |
ויטמין B-12 | מיקרוגרם | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
ויטמין A ביחידות RAE | מיקרוגרם | 14 | 11 | 12 |
ויטמין A, יחבל | IU | 283 | 226 | 241 |
ויטמין E (אלפא טוקופרול) | מיליגרם | 0.27 | 0.22 | 0.23 |
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 | מיקרוגרם | 0.0 | 0.0 | 0.0 |
ויטמין D | IU | 0 | 0 | 0 |
ויטמין K | מיקרוגרם | 40.0 | 32.0 | 34.0 |
שומנים | ||||
חומצות שומן רווי | גרם | 0.045 | 0.036 | 0.038 |
חומצות שומן חד בלתי רווי | גרם | 0.028 | 0.022 | 0.024 |
חומצות שומן רב בלתי רווי | גרם | 0.046 | 0.037 | 0.039 |
כולסטרול | מיליגרם | 0 | 0 | 0 |
מרכיבים אחרים | ||||
קפאין | מיליגרם | 0 | 0 | 0 |
מדד גליקמי של במיה
אינדקס גליקמי: כמות הפחמימות הזמינות בבמיה איננה מספקת בכדי להשפיע באופן משמעותי על המדד הגליקמי.
עומס גליקמי: 3
העומס הגליקמי של במיה נחשב כעומס גליקמי נמוך.
מקור הנתונים:
http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2497/2
מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.
מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.
מידע נוסף
להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%9E%D7%99%D7%94
http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2497/2