צנובר

זרעי צנובר

מידע כללי על צנובר.

מידע כללי: צנובר הוא זרע מעץ האורן. הזרע נמצא באצטרובל ומכוסה בקליפה קשה. הצנוברים מהווים מקור מאוד טוב למנגן והם עשירים בוויטמין E, ויטמין K, מגנזיום, זרחן, נחושת ואבץ.
סוג מזון: זרעים.
שמות נוספים בעברית: פיניונס.
שם באנגלית: Pine nut.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 12147, Nuts, pine nuts, dried a.

סיווג מדעי של הצמח

ממלכה: צומח.
מערכה: מחטנאים.
מחלקה: מחטניים.
סדרה: מחטיים.
משפחה: אורניים.
סוג: אורן.

שם מדעי: Pinus.

ערכים תזונתיים בצנובר ערך תזונתי, צנוברים יבשים
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס צנוברים, 135 גרם 10 צנוברים, 1.7 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 2.28 3.08 0.04
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 673 909 11
חלבון גרם 13.69 18.48 0.23
שומנים גרם 68.37 92.30 1.16
פחמימות גרם 13.08 17.66 0.22
סיבים תזונתיים גרם 3.7 5.0 0.1
סוכרים גרם 3.59 4.85 0.06
מינרלים
סידן מיליגרם 16 22 0
ברזל מיליגרם 5.53 7.47 0.09
מגנזיום מיליגרם 251 339 4
זרחן מיליגרם 575 776 10
אשלגן מיליגרם 597 806 10
נתרן מיליגרם 2 3 0
אבץ מיליגרם 6.45 8.71 0.11
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 0.8 1.1 0.0
תיאמין מיליגרם 0.364 0.491 0.006
ריבופלבין מיליגרם 0.227 0.306 0.004
ניאצין מיליגרם 4.387 5.922 0.075
ויטמין B-6 מיליגרם 0.094 0.127 0.002
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 34 46 1
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 1 1 0
ויטמין A, יחבל IU 29 39 0
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 9.33 12.60 0.16
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 53.9 72.8 0.9
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 4.899 6.614 0.083
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 18.764 25.331 0.319
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 34.071 45.996 0.579
כולסטרול מיליגרם 0 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0 0

מדד גליקמי של צנובר

אינדקס גליקמי: האינדקס הגליקמי אינו ידוע, אך הוא כנראה מאוד נמוך משום הצנובר מכיל כמות מועטה של פחמימות וכמות רבה של שומן וסיבים תזונתיים.
עומס גליקמי: 0
העומס הגליקמי של צנובר נחשב כעומס גליקמי נמוך.
מקור הנתונים:
http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3133/2

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A6%D7%A0%D7%95%D7%91%D7%A8
http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3133/2

1 תגובה

  1. מוצא חן בעיני מאוד הגישה שלך והכתבה. ואם אתה גם מאמן כושר אישי – אצטרך לעזרתך.

התגובות סגורות.