חלבונים, שומנים, קלוריות ופחמימות ב-100 גרם שקדים לא קלויים
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
מים
גרם
4.7
קלוריות (kcal)
קלוריות
575
חלבונים
גרם
21.22
שומן
גרם
49.42
פחמימות
גרם
21.67
סיבים תזונתיים
גרם
12.2
סוכר
גרם
3.89
סוכרוז
גרם
3.6
גלוקוז (דקסטרוז)
גרם
0.12
פרוקטוז
גרם
0.09
מלטוז
גרם
0.04
גלקטוז
גרם
0.05
עמילן
גרם
0.74
כמות המינרלים ב-100 גרם שקדים לא קלויים
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
סידן
מיליגרם
264
ברזל
מיליגרם
3.72
מגנזיום
מיליגרם
268
זרחן
מיליגרם
484
אשלגן
מיליגרם
705
נתרן
מיליגרם
1
אבץ
מיליגרם
3.08
נחושת
מיליגרם
0.996
מנגן
מיליגרם
2.285
סלניום
מיקרוגרם
2.5
כמות הויטמינים השונים ב-100 גרם שקדים לא קלויים
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
תיאמין
מיליגרם
0.211
ריבופלבין
מיליגרם
1.014
ניאצין
מיליגרם
3.385
חומצה פנטותנית
מיליגרם
0.469
ויטמין B6
מיליגרם
0.143
פולאט, סך הכל
מיקרוגרם
50
חומצה פולית
מיקרוגרם
0
פולאט, מזון
מיקרוגרם
50
פולאט, DFE
מיקרוגרם_DFE
50
כולין, סך הכל
מיליגרם
52.1
Betaine
מיליגרם
0.5
קרוטן, בטא
מיקרוגרם
1
ויטמין A, יחב"ל
IU
1
לוטאין + זיקסנטין
מיקרוגרם
1
ויטמין E אלפא טוקופרול
מיליגרם
26.22
טוקופרול, בטא
מיליגרם
0.29
טוקופרול, גמא
מיליגרם
0.65
טוקופרול, דלתא
מיליגרם
0.05
כמות השומנים ב-100 גרם שקדים לא קלויים
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
חומצות שומן, סה"כ חומצות שומן רוויות
גרם
3.731
חומצות שומן סה"כ חומצות שומן חד בלתי רוויות
גרם
30.889
חומצות שומן, סה"כ חומצות שומן רב בלתי רוויות
גרם
12.07
כולסטרול
מיליגרם
0
כמות חומצות אמינו השונות ב-100 גרם שקדים לא קלויים
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
טריפטופן
גרם
0.214
טראונין
גרם
0.598
איזולאוצין
גרם
0.702
לאוצין
גרם
1.488
ליזין
גרם
0.58
מתיונין
גרם
0.151
ציסטין
גרם
0.189
פנילאלנין
גרם
1.12
טירוזין
גרם
0.452
ואלין
גרם
0.817
ארגינין
גרם
2.446
היסטידין
גרם
0.557
אלאנין
גרם
1.027
חומצה אספרטית
גרם
2.911
חומצה גלוטמית
גרם
6.81
גליצין
גרם
1.469
פרולין
גרם
1.032
סרין
גרם
0.948
שקדים עומס גליקמי
העומס הגליקמי המשוער של 100 גרם שקדים לא קלויים הוא 0.
מדד העומס הגליקמי הוא מדד שמדרג את המזונות שמכילים פחמימות לפי הכמות והקצב בו הסוכר נכנס לדם לאחר אכילת מזון בכמות נתונה.
העומס הגליקמי מחושב לפי נוסחה המשלבת את סה”כ כמות הפחמימות שבמנת המזון הנבדקת וציון האינדקס הגליקמי של המזון הנבדק.
נוסחת החישוב של העומס הגליקמי היא מכפלת סה”כ הפחמימות בארוחה באינדקס הגליקמי, חלקי 100.
העומס הגליקמי משתנה לפי כמות המזון הנבדקת וכמו כן גם עיבוד של מזון(כדוגמת בישול) עשוי לשנות את מדד העומס הגליקמי של המזון.
כשסוכמים את כל הגרמים שב100 גרם שקדים מגיעים ל 117 גרם,
Just FYI…
תודה לך סנטה קלאוס.
אתה כנראה חישבת את נתוני הסוכרים השונים והסיבים התזונתיים שהם חלק מנתוני הפחמימות וכלולים בתוך 21.67 גרם פחמימות.
צריך לחשב רק מים, חלבונים, שומן ופחמימות. לפי החישוב זה יוצא 97.01 גרם ויש גם אפר שאותו לא כללתי 2.99 גרם.
כשסוכמים את כל הגרמים שב100 גרם שקדים מגיעים ל 117 גרם,
Just FYI…
תודה לך סנטה קלאוס.
אתה כנראה חישבת את נתוני הסוכרים השונים והסיבים התזונתיים שהם חלק מנתוני הפחמימות וכלולים בתוך 21.67 גרם פחמימות.
צריך לחשב רק מים, חלבונים, שומן ופחמימות. לפי החישוב זה יוצא 97.01 גרם ויש גם אפר שאותו לא כללתי 2.99 גרם.