צימוקים ערך תזונתי

חופן צימוקים

מידע כללי: צימוקים הם ענבים מיובשים, צימוקים הם מאכל קדום המוזכר עוד בתנך. לא רצוי להרבות באכילת צימוקים וזאת משום שמרבית הקלוריות בצימוק מגיעה מסוכרים.
סוג מזון: פרי יבש.
שמות נוספים בעברית: .
שם באנגלית: Raisin.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 09298, Raisins, seedles.

ערכים תזונתיים בצימוק ערך תזונתי, צימוקים ללא חרצנים
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס מלאה, 165 גרם 1 כוס שטוחה, 145 גרם 50 צימוקים, 26 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 15.43 25.46 22.37 4.01
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 299 493 434 78
חלבון גרם 3.07 5.07 4.45 0.80
שומנים גרם 0.46 0.76 0.67 0.12
פחמימות גרם 79.18 130.65 114.81 20.59
סיבים תזונתיים גרם 3.7 6.1 5.4 1.0
סוכרים גרם 59.19 97.66 85.83 15.39
מינרלים
סידן מיליגרם 50 82 72 13
ברזל מיליגרם 1.88 3.10 2.73 0.49
מגנזיום מיליגרם 32 53 46 8
זרחן מיליגרם 101 167 146 26
אשלגן מיליגרם 749 1236 1086 195
נתרן מיליגרם 11 18 16 3
אבץ מיליגרם 0.22 0.36 0.32 0.06
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 2.3 3.8 3.3 0.6
תיאמין מיליגרם 0.106 0.175 0.154 0.028
ריבופלבין מיליגרם 0.125 0.206 0.181 0.032
ניאצין מיליגרם 0.766 1.264 1.111 0.199
ויטמין B-6 מיליגרם 0.174 0.287 0.252 0.045
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 5 8 7 1
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 0 0 0 0
ויטמין A, יחבל IU 0 0 0 0
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 0.12 0.20 0.17 0.03
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 3.5 5.8 5.1 0.9
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.058 0.096 0.084 0.015
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.051 0.084 0.074 0.013
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.037 0.061 0.054 0.010
כולסטרול מיליגרם 0 0 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0 0 0

מידות ומשקלים של צימוקים

חופן צימוקים שווה ערך לרבע כוס שטוחה 36 גרם (108 קלוריות).

1 כף צימוקים שווה ערך ל9 גרם (29 קלוריות).

מדד גליקמי של צימוקים

אינדקס גליקמי: 64
האינדקס הגליקמי של צימוקים נחשב כאינדקס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי: 28
העומס הגליקמי של צימוקים נחשב כעומס גליקמי גבוה.
גודל מנת הבדיקה: 60 גרם.
כמות הפחמימות במנת הבדיקה: 44 גרם.
מקור הנתונים: http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=1342&ak=detail

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=1342&ak=detail

הגב ראשון

הכנס תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*