פופקורן ערך תזונתי

גרעיני תירס ופופקורן

מידע כללי על פופקורן.

מידע כללי: פופקורן, הוא שמו של מאכל העשוי מגרגירי תירס שחוממו עד להתפקעותם. פירוש השם בתרגום לעברית הוא תירס מבוקע. תפיחת גרגירי תירס נעשית ע"י לחץ קיטור שנוצר בתוך גרעין הפופקורן בעת חימומו, לחץ זה גורם למעטפת הגרגיר להתפקע וכך נוצר המרקם האוורירי שמאפיין את הפופקורן. פופקורן הוא מקור מזון טוב לסיבים תזונתיים ומנגן, גרגירי הפופקורן דלים בקלוריות ובשומן (בתנאי שלא מוסיפים לו שומן).
סוג מזון: חטיפים.
שמות נוספים בעברית: פִּצְפּוּצֵי תִּירָס, תירס קלוי, תִּירְסָה.
שם באנגלית: Popcorn.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 25002, Snacks, popcorn, unpopped kernel.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: Zea mays.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: חד-פסיגיים.
סדרה: דגנאים.
משפחה: דגניים.
סוג: Zea.
מין: Zea mays.

ערכים תזונתיים בגרעיני פופקורן לא תפוחים
מרכיב יחידת משקל 100 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 10.57
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 375
חלבון גרם 10.87
שומנים גרם 4.31
פחמימות גרם 74.00
סיבים תזונתיים גרם 12.7
סוכרים גרם 0.91
מינרלים
סידן מיליגרם 5
ברזל מיליגרם 3.04
מגנזיום מיליגרם 123
זרחן מיליגרם 299
אשלגן מיליגרם 274
נתרן מיליגרם 7
אבץ מיליגרם 2.75
ויטמינים
תיאמין מיליגרם 0.317
ריבופלבין מיליגרם 0.047
ניאצין מיליגרם 1.600
ויטמין B-6 מיליגרם 0.288
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 0.25
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.640
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.992
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 2.476

ערכים תזונתיים בפופקורן בשמן מוכן בהכנה ביתית
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס פופקורן , 8 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 2.80 0.22
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 500 40
חלבון גרם 9.00 0.72
שומנים גרם 28.10 2.25
פחמימות גרם 58.10 4.65
סיבים תזונתיים גרם 10.0 0.8
סוכרים גרם 0.54 0.04
מינרלים
סידן מיליגרם 10 1
ברזל מיליגרם 2.78 0.22
מגנזיום מיליגרם 108 9
זרחן מיליגרם 250 20
אשלגן מיליגרם 225 18
נתרן מיליגרם 3 0
אבץ מיליגרם 2.64 0.21
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 0.3 0.0
תיאמין מיליגרם 0.130 0.010
ריבופלבין מיליגרם 0.140 0.011
ניאצין מיליגרם 1.550 0.124
ויטמין B-6 מיליגרם 0.210 0.017
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 17 1
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 8 1
ויטמין A, יחבל IU 155 12
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 2.43 0.19
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 4.3 0.3
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 5.050 0.404
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 8.290 0.663
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 13.520 1.082
כולסטרול מיליגרם 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0

פופקורן בקולנוע (פופקורן קטן)
קלוריות: 376.
שומן: 14.6 גרם.
פחמימות: 46 גרם.
חלבון: 8.5 גרם.
סיבים תזונתיים: 12.7 גרם.
נתרן:0.52 גרם

פופקורן בקולנוע (פופקורן בינוני)
קלוריות: 641
שומן: 24.8 גרם.
פחמימות: 79.1 גרם.
חלבון: 14.5 גרם.
סיבים תזונתיים: 21.6 גרם.
נתרן:0.89 גרם

פופקורן בקולנוע (פופקורן גדול)
קלוריות: 857
שומן: 33.1 גרם.
פחמימות: 105 גרם.
חלבון: 19.4 גרם.
סיבים תזונתיים: 28.8 גרם.
נתרן:1.19 גרם

מקור הנתונים לפופקורן בקולנוע > http://m2.odeon.co.uk

מדד גליקמי של פופקורן

אינדקס גליקמי: 55
האינדקס הגליקמי של פופקורן נחשב כאינדקס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי: 6
העומס הגליקמי של פופקורן נחשב כעומס גליקמי נמוך.
גודל מנת הבדיקה: 20 גרם.
כמות הפחמימות במנת הבדיקה: 10 גרם.
מקור הנתונים: http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=1740&ak=detail

ערכים גליקמיים של סוגי פופקורן נוספים שנבדקו:
פופקורן במיקרוגל
אינדקס גליקמי: 55
מנת בדיקה: 20
פחמימות במנת בדיקה: 11
עומס גליקמי: 6
מקור הנתונים: http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=1741&ak=detail

פופקורן בטעם חמאה במיקרוגל
אינדקס גליקמי: 62
מנת בדיקה: 20
פחמימות במנת בדיקה: 10
עומס גליקמי: 6
מקור הנתונים: http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=1742&ak=detail

פופקורן לייט בטעם חמאה מופחת שומן 50%

אינדקס גליקמי: 67
מנת בדיקה: 20
פחמימות במנת בדיקה: 11
עומס גליקמי: 7
מקור הנתונים: http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=1743&ak=detail

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:

https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%99%D7%A8%D7%A1

http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=1740&ak=detail

http://m2.odeon.co.uk

הגב ראשון

הכנס תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*