פול מצרי

פולים בצלחת

מידע כללי על פול מצרי.

מידע כללי: מוצאו של הפול הוא ממרכז אסיה, מחבש ומארצות הים התיכון. גידול הפול הוא גידול תרבות עתיק עוד מתקופת האבן (פול גידלו גם בימי התנ"ך). הערבים מגדלים את הפול בקנה מידה רחב ומשתמשים גם בגרגירים היבשים וגם בתרמילים ובגרגירים הירוקים. פול מצרי הוא מקור מזון מאוד טוב לסיבים תזונתיים, חומצה פולית ומנגן, ומקור טוב לחלבון, טיאמן, ברזל, מגנזיום, זרחן ונחושת.
סוג מזון: קטניות.
שמות נוספים בעברית: .
שמות באנגלית: broad bean, fava bean, faba bean, field bean, bell bean, tic bean.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 16052, Broadbeans (fava beans), mature seeds, ra.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: Vicia faba.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: דו-פסיגיים.
סדרה: קטניתאים.
משפחה: קטניות.
תת־משפחה: פרפרניים.
סוג: בקיה.
מין: פול.

ערכים תזונתיים בפול מצרי לא מבושל
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס פול מצרי, 150 גרם 1 כף פול מצרי, 9.4 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 10.98 16.47 1.03
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 341 512 32
חלבון גרם 26.12 39.18 2.46
שומנים גרם 1.53 2.30 0.14
פחמימות גרם 58.29 87.44 5.48
סיבים תזונתיים גרם 25.0 37.5 2.4
סוכרים גרם 5.70 8.55 0.54
מינרלים
סידן מיליגרם 103 154 10
ברזל מיליגרם 6.70 10.05 0.63
מגנזיום מיליגרם 192 288 18
זרחן מיליגרם 421 632 40
אשלגן מיליגרם 1062 1593 100
נתרן מיליגרם 13 20 1
אבץ מיליגרם 3.14 4.71 0.30
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 1.4 2.1 0.1
תיאמין מיליגרם 0.555 0.833 0.052
ריבופלבין מיליגרם 0.333 0.500 0.031
ניאצין מיליגרם 2.832 4.248 0.266
ויטמין B-6 מיליגרם 0.366 0.549 0.034
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 423 634 40
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 3 4 0
ויטמין A, יחבל IU 53 80 5
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 0.05 0.08 0.00
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 9.0 13.5 0.8
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.254 0.381 0.024
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.303 0.454 0.028
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.627 0.940 0.059
כולסטרול מיליגרם 0 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0 0
ערכים תזונתיים בפול מצרי יבש מבושל במים ללא מלח
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס פול יבש מבושל, 170 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 71.54 121.62
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 110 187
חלבון גרם 7.60 12.92
שומנים גרם 0.40 0.68
פחמימות גרם 19.65 33.40
סיבים תזונתיים גרם 5.4 9.2
סוכרים גרם 1.82 3.09
מינרלים
סידן מיליגרם 36 61
ברזל מיליגרם 1.50 2.55
מגנזיום מיליגרם 43 73
זרחן מיליגרם 125 212
אשלגן מיליגרם 268 456
נתרן מיליגרם 5 8
אבץ מיליגרם 1.01 1.72
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 0.3 0.5
תיאמין מיליגרם 0.097 0.165
ריבופלבין מיליגרם 0.089 0.151
ניאצין מיליגרם 0.711 1.209
ויטמין B-6 מיליגרם 0.072 0.122
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 104 177
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 1 2
ויטמין A, יחבל IU 15 26
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 0.02 0.03
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 2.9 4.9
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.066 0.112
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.079 0.134
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.164 0.279
כולסטרול מיליגרם 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0

מדד גליקמי של פול מצרי

אינדקס גליקמי: 79
האינדקס הגליקמי של פול מצרי נחשב כאינדקס גליקמי גבוה.
עומס גליקמי: 9
העומס הגליקמי של פול מצרי נחשב כעומס גליקמי נמוך.
גודל מנת הבדיקה: 80 גרם.
כמות הפחמימות במנת הבדיקה: 11 גרם.
מקור הנתונים: http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=2483&ak=detail

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%95%D7%9C
http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=2483&ak=detail