מידע כללי על ענבים.
מידע כללי: ענבים הם פירות הגפן, הענבים מהווים מקור מאוד טוב לויטמין C וויטמין K אך מרבית הקלוריות בענבים מגיעות מסוכרים.
סוג מזון: פרי.
שמות נוספים בעברית: זני ענבים אדומים ליין: קברנה סוביניון, מרלו, קריניאן, סירה (שיראז), דוריף, קברנה פראן, סנג'ובזה, פינו נואר וארגמן. זני ענבים לבנים ליין (קליפה ירוקה): שרדונה, סוביניון בלאן, שנין בלאן (פינו דה לואר), ריזלינג לבן, מוסקט לבן, מוסקט אלכסנדרוני, אמרלד ריזלינג ופרנץ' קולומבר. זן של ענבים סגולים בשם איזבלה..
שם באנגלית: Grapes.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 09132, Grapes, red or green (European type, such as Thompson seedless), ra.
סיווג מדעי של הצמח
שם מדעי: Vitis vinifera.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: דו-פסיגיים קדומים.
סדרה: גפנאים.
משפחה: גפניים.
סוג: גפן.
מין: גפן היין.
הערכים המצויינים בטבלה הם עבור זני ענבים ירוקים או אדומים כדוגמת זן תומפסון של ענבים ללא גלעין.
מרכיב | יחידת משקל | 100 גרם | 1 כוס ענבים, 151 גרם | 10 פירות ענבים, 49 גרם |
---|---|---|---|---|
מרכיבים תזונתיים | ||||
מים | גרם | 80.54 | 121.62 | 39.46 |
קלוריות (אנרגיה) | קילוקלוריות | 69 | 104 | 34 |
חלבון | גרם | 0.72 | 1.09 | 0.35 |
שומנים | גרם | 0.16 | 0.24 | 0.08 |
פחמימות | גרם | 18.10 | 27.33 | 8.87 |
סיבים תזונתיים | גרם | 0.9 | 1.4 | 0.4 |
סוכרים | גרם | 15.48 | 23.37 | 7.59 |
מינרלים | ||||
סידן | מיליגרם | 10 | 15 | 5 |
ברזל | מיליגרם | 0.36 | 0.54 | 0.18 |
מגנזיום | מיליגרם | 7 | 11 | 3 |
זרחן | מיליגרם | 20 | 30 | 10 |
אשלגן | מיליגרם | 191 | 288 | 94 |
נתרן | מיליגרם | 2 | 3 | 1 |
אבץ | מיליגרם | 0.07 | 0.11 | 0.03 |
ויטמינים | ||||
ויטמין C | מיליגרם | 3.2 | 4.8 | 1.6 |
תיאמין | מיליגרם | 0.069 | 0.104 | 0.034 |
ריבופלבין | מיליגרם | 0.070 | 0.106 | 0.034 |
ניאצין | מיליגרם | 0.188 | 0.284 | 0.092 |
ויטמין B-6 | מיליגרם | 0.086 | 0.130 | 0.042 |
חומצה פולית, DFE | מיקרוגרם | 2 | 3 | 1 |
ויטמין B-12 | מיקרוגרם | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
ויטמין A ביחידות RAE | מיקרוגרם | 3 | 5 | 1 |
ויטמין A, יחבל | IU | 66 | 100 | 32 |
ויטמין E (אלפא טוקופרול) | מיליגרם | 0.19 | 0.29 | 0.09 |
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 | מיקרוגרם | 0.0 | 0.0 | 0.0 |
ויטמין D | IU | 0 | 0 | 0 |
ויטמין K | מיקרוגרם | 14.6 | 22.0 | 7.2 |
שומנים | ||||
חומצות שומן רווי | גרם | 0.054 | 0.082 | 0.026 |
חומצות שומן חד בלתי רווי | גרם | 0.007 | 0.011 | 0.003 |
חומצות שומן רב בלתי רווי | גרם | 0.048 | 0.072 | 0.024 |
כולסטרול | מיליגרם | 0 | 0 | 0 |
מרכיבים אחרים | ||||
קפאין | מיליגרם | 0 | 0 | 0 |
מדד גליקמי של ענבים
אינדקס גליקמי: 49
האינדקס הגליקמי של ענבים נחשב כאינדקס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי: 9
העומס הגליקמי של ענבים נחשב כעומס גליקמי נמוך.
גודל מנת הבדיקה: 120 גרם.
כמות הפחמימות במנת הבדיקה: 19 גרם.
מקור הנתונים: http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=2317&ak=detail
מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.
מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.
מידע נוסף
להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%D7%A4%D7%9F_%D7%94%D7%99%D7%99%D7%9F
http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=2317&ak=detail