עדשים מונבטות

נבטים של קטניות

עדשים מונבטות

נתונים תזונתיים עבור החלק האכיל בנבטי עדשים.
סוג מזון: נבטים.
שמות נוספים בעברית (מילים נרדפות):
שם באנגלית: sprouted lentils
שם מדעי: Lens culinaris
משפחה: קטניות – Fabaceae
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: Lentils, sprouted, raw

חזור לדף מידע ראשי על עדשים לא מבושלות

ערכים תזונתיים בעדשים מונבטות טריות
מרכיב יחידת משקל קלוריות ל100 גרם 1 כוס עדשים מונבטות
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 67.34 51.85
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 106 82
חלבון גרם 8.96 6.9
שומנים גרם 0.55 0.42
פחמימות גרם 22.14 17.05
מינרלים
סידן מיליגרם 25 19
ברזל מיליגרם 3.21 2.47
מגנזיום מיליגרם 37 28
זרחן מיליגרם 173 133
אשלגן מיליגרם 322 248
נתרן מיליגרם 11 8
אבץ מיליגרם 1.51 1.16
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 16.5 12.7
תיאמין מיליגרם 0.228 0.176
ריבופלבין מיליגרם 0.128 0.099
ניאצין מיליגרם 1.128 0.869
ויטמין B6 מיליגרם 0.19 0.146
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 100 77
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0 0
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 2 2
ויטמין A, יחבל IU 45 35
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0 0
ויטמין D IU 0 0
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.057 0.044
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.104 0.08
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.219 0.169
כולסטרול מיליגרם 0 0

מקור המידע: http://ndb.nal.usda.gov