מנגו

פרי מנגו

מידע כללי על מנגו.

סוג מזון: פרי.
שמות נוספים בעברית: .
שם באנגלית: Mangos.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 09176, Mangos, raw.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: Mangifera indica.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: דו-פסיגיים קדומים.
סדרה: סבוננאים.
משפחה: אלתיים.
סוג: מגניפרה.
מין: מנגו.

ערכים תזונתיים במנגו טרי
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס חתיכות מנגו, 165 גרם מנגו אחד, 336 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 83.46 137.71 280.43
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 60 99 202
חלבון גרם 0.82 1.35 2.76
שומנים גרם 0.38 0.63 1.28
פחמימות גרם 14.98 24.72 50.33
סיבים תזונתיים גרם 1.6 2.6 5.4
סוכרים גרם 13.66 22.54 45.90
מינרלים
סידן מיליגרם 11 18 37
ברזל מיליגרם 0.16 0.26 0.54
מגנזיום מיליגרם 10 16 34
זרחן מיליגרם 14 23 47
אשלגן מיליגרם 168 277 564
נתרן מיליגרם 1 2 3
אבץ מיליגרם 0.09 0.15 0.30
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 36.4 60.1 122.3
תיאמין מיליגרם 0.028 0.046 0.094
ריבופלבין מיליגרם 0.038 0.063 0.128
ניאצין מיליגרם 0.669 1.104 2.248
ויטמין B-6 מיליגרם 0.119 0.196 0.400
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 43 71 144
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 54 89 181
ויטמין A, יחבל IU 1082 1785 3636
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 0.90 1.48 3.02
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 4.2 6.9 14.1
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.092 0.152 0.309
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.140 0.231 0.470
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.071 0.117 0.239
כולסטרול מיליגרם 0 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0 0

מדד גליקמי של מנגו

אינדקס גליקמי: 51
האינדקס הגליקמי של מנגו נחשב כאינדקס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי: 8
העומס הגליקמי של מנגו נחשב כעומס גליקמי נמוך.
גודל מנת הבדיקה: 120 גרם.
כמות הפחמימות במנת הבדיקה: 15 גרם.
מקור הנתונים: http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=123&ak=detail

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:

https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A0%D7%92%D7%95

http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=123&ak=detail

הגב ראשון

הכנס תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*