לימון טרי

חצי לימון

מידע כללי על לימון טרי.

מידע כללי: לימון הוא מין של עץ ממשפחת ההדרים. הלימון הוא פרי שטעמו חמוץ בגלל תכולת החומצה הציטרית שמצויה בפרי. בלימון אחד יש כ3 כפות מיץ (50 מיליליטר) והוא משמש כמקור טוב לויטמין C. השימוש העיקרי בלימון הוא להפקת מיץ הלימון אך בנוסף, הלימון יכול לשמש גם כחומר ניקוי בשילוב עם אבקת אפיה או סודה לשתיה. בניסויים מדעיים בבתי ספר מראים כי ניתן להשתמש בלימון כסוללה שמפיקה אנרגיה שיכולה להאיר מנורה או להניע את מחוגיו של שעון קטן. ראו קישור > הפקת אנרגיה מלימון.
סוג מזון: פרי.
שמות נוספים בעברית: .
שם באנגלית: Lemon.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 09150, Lemons, raw, without pee.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: Citrus × limon.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: דו-פסיגיים.
סדרה: סבוננאים.
משפחה: פיגמיים.
סוג: הדרים.
מין: לימון.

ערכים תזונתיים בלימון ללא קליפה
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 לימון בינוני, 58 גרם 1 לימון גדול, 84 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 88.98 51.61 74.74
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 29 17 24
חלבון גרם 1.10 0.64 0.92
שומנים גרם 0.30 0.17 0.25
פחמימות גרם 9.32 5.41 7.83
סיבים תזונתיים גרם 2.8 1.6 2.4
סוכרים גרם 2.50 1.45 2.10
מינרלים
סידן מיליגרם 26 15 22
ברזל מיליגרם 0.60 0.35 0.50
מגנזיום מיליגרם 8 5 7
זרחן מיליגרם 16 9 13
אשלגן מיליגרם 138 80 116
נתרן מיליגרם 2 1 2
אבץ מיליגרם 0.06 0.03 0.05
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 53.0 30.7 44.5
תיאמין מיליגרם 0.040 0.023 0.034
ריבופלבין מיליגרם 0.020 0.012 0.017
ניאצין מיליגרם 0.100 0.058 0.084
ויטמין B-6 מיליגרם 0.080 0.046 0.067
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 11 6 9
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 1 1 1
ויטמין A, יחבל IU 22 13 18
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 0.15 0.09 0.13
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 0.0 0.0 0.0
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.039 0.023 0.033
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.011 0.006 0.009
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.089 0.052 0.075
כולסטרול מיליגרם 0 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0 0

מדד גליקמי של לימון טרי

אינדקס גליקמי: לא קיים מידע לגביי האינדקס הגליקמי של הלימון וזאת משום שהכמויות הנצרכות הן קטנות מכדי להשפיע באופן משמעותי. עם זאת, ידוע כי פירות חומציים כדוגמת הלימון מאיטים את קצב העיכול ואת קצב ספיגת הפחמימות בדם ולכן צריכת לימון עשויה להפחית את האינדקס הגליקמי של מזונות אחרים כאשר הוא נצרך באותה ארוחה.
עומס גליקמי: 3
העומס הגליקמי של לימון טרי נחשב כעומס גליקמי נמוך.
מקור הנתונים:
http://www.betterhealth.vic.gov.au/bhcv2/bhcarticles.nsf/pages/Carbohydrates_and_the_glycaemic_index
http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1938/2

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9F
http://www.betterhealth.vic.gov.au/bhcv2/bhcarticles.nsf/pages/Carbohydrates_and_the_glycaemic_index
http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1938/2

הגב ראשון

הכנס תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*