טופו

פרוסות טופו במחבת עם ירקות בצד

מידע כללי על טופו.

סוג מזון: קטניות, מיצוי חלבונים מפולי סויה, תחליפי בשר.
שמות נוספים בעברית: .
שם באנגלית: Tofu.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 16427, Tofu, raw, regular, prepared with calcium sulfat.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: Glycine max.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: דו-פסיגיים.
סדרה: קטניתאים.
משפחה: קטניות.
תת־משפחה: פרפרניים.
סוג: Glycine.
מין: סויה.

ערכים תזונתיים בטופו לא מבושל
מרכיב יחידת משקל 100 גרם חצי כוס טופו, 124 גרם רבע בלוק טופו, 116 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 84.55 104.84 98.08
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 76 94 88
חלבון גרם 8.08 10.02 9.37
שומנים גרם 4.78 5.93 5.54
פחמימות גרם 1.88 2.33 2.18
סיבים תזונתיים גרם 0.3 0.4 0.3
מינרלים
סידן מיליגרם 350 434 406
ברזל מיליגרם 5.36 6.65 6.22
מגנזיום מיליגרם 30 37 35
זרחן מיליגרם 97 120 113
אשלגן מיליגרם 121 150 140
נתרן מיליגרם 7 9 8
אבץ מיליגרם 0.80 0.99 0.93
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 0.1 0.1 0.1
תיאמין מיליגרם 0.081 0.100 0.094
ריבופלבין מיליגרם 0.052 0.064 0.060
ניאצין מיליגרם 0.195 0.242 0.226
ויטמין B-6 מיליגרם 0.047 0.058 0.055
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 15 19 17
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 4 5 5
ויטמין A, יחבל IU 85 105 99
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0 0
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.691 0.857 0.802
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 1.056 1.309 1.225
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 2.699 3.347 3.131
כולסטרול מיליגרם 0 0 0

מדד גליקמי של טופו

אינדקס גליקמי: כמות הפחמימות בטופו מאוד קטנה ולכן אין משמעות לבדיקת אינדקס גליקמי.
עומס גליקמי: 2
העומס הגליקמי של טופו נחשב כעומס גליקמי נמוך.
מקור הנתונים:
http://www.glycemicindex.com/faqsList.php#8
http://nutritiondata.self.com/facts/legumes-and-legume-products/4468/2

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%95%D7%99%D7%94
http://www.glycemicindex.com/faqsList.php#8
http://nutritiondata.self.com/facts/legumes-and-legume-products/4468/2

הגב ראשון

הכנס תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*