להלן טבלת קלוריות שתראה לכם כמה קלוריות יש במרכיבי המזון השונים המתחילים באות ק. מוצרי מזון כגון: קוקה קולה, קרפיון, קבב, קמח, קרואסון ומוצרים נוספים.
בבניית הטבלה נעזרתי במקורות אמינים ומוסמכים.
הטבלה מכילה את הערך הקלורי הקיים בכ1000 ערכי מזונות. זוהי הטבלה המקיפה ביותר ברשת האינטרנט העברית.
המידע עבור מוצרי המזון הבסיסים כגון ירקות, פירות, אגוזים קטניות וכדומה, נלקח בעיקר מאתר משרד החקלאות האמריקני.
קישור למאגר המידע של משרד החקלאות האמריקני USDA National Nutrient Database.
מקור נוסף למידע שימש הספר "ערכם התזונתי של המזונות". נכתב ע"י ד"ר יעקב אילני (פיגנבאום)
הערך הקלורי עבור מזונות מעובדים או כאלה שאופייניים לארצנו, נלקח מאריזות היצרנים או ממקורות מידע אחרים.
לחץ על האות המתאימה לרשימת מזונות וערכים קלוריים.
א ב ג ד ה ו ז ח ט י כ ל מ נ ס ע פ צ ק ר ש ת
ערכים קלוריים עבור מזונות המתחילים באות ק
מספר סידורי | שם המזון | קלוריות ב100 גרם | מידע נוסף |
---|---|---|---|
1 | קבב בקר | 229 | – |
2 | קבב עוף | 222 | – |
3 | קבנוס | 407 | – |
4 | קובה | 104 | – |
5 | קוואקר שיבולת שועל לא מבושל | 388 | – |
6 | קוואקר שיבולת שועל מבושל | 57 | – |
7 | קוטג גבינה 3% | 75 | – |
8 | קוטג גבינה 5% | 93 | – |
9 | קוטג גבינה 9% | 126 | – |
10 | קולאז גבינת פרומעז 17% | 213 | – |
11 | קולאז גבינת פרומעז 23% | 279 | – |
12 | קולה אר סי | 42.4 | – |
13 | קולה פפסי | 47 | – |
14 | קולה קריסטל | 42 | – |
15 | קולורבי לא מבושל | 27 | – |
16 | קולורבי מבושל | 29 | – |
17 | קוסקוס לא מבושל | 376 | – |
18 | קוסקוס מבושל | 112 | – |
19 | קוקה קולה | 42 | – |
20 | קוקה קולה דיאט | 0.3 | – |
21 | קוקה קולה זירו | 0.3 | – |
22 | קוקוס חי ללא קליפה | 354 | – |
23 | קורנפלקס הרדוף | 361 | – |
24 | קטשופ | 110 | – |
25 | קיווי | 61 | – |
מספר סידורי | שם המזון | קלוריות ב100 גרם | מידע נוסף |
---|---|---|---|
26 | קינואה לא מבושלת | 368 | – |
27 | קינואה מבושלת | 120 | – |
28 | קישואים מבושלים | 16 | – |
29 | קישואים עם הקליפה | 16 | – |
30 | קלמנטינות | 47 | – |
31 | קמח אורז | 361 | – |
32 | קמח חומוס | 387 | – |
33 | קמח חיטה מלא | 316 | – |
34 | קמח חיטה מלא תופח | 273 | – |
35 | קמח חרובים | 222 | – |
36 | קמח כוסמין | 335 | – |
37 | קמח כוסמת מלא | 335 | – |
38 | קמח לבן | 364 | – |
39 | קמח מצה | 375 | – |
40 | קמח סויה | 362 | – |
41 | קמח שיפון | 293 | – |
42 | קמח שעורה | 345 | – |
43 | קמח תירס | 344 | – |
44 | קמח תפוח אדמה | 357 | – |
45 | קציצות בשר מטוגנות | 235 | – |
46 | קציצות עוף | 179 | – |
47 | קרואסון חמאה | 406 | – |
48 | קרואסון חמאה בינוני | 231 | קלוריות למנה |
49 | קרואסון חמאה גדול | 272 | קלוריות למנה |
50 | קרואסון חמאה קטן | 131 | קלוריות למנה |
51 | קרוטונים | 405 | – |
52 | קרטיב | 78 | – |
53 | קרטיב דל קלוריות | 1.6 | – |
54 | קרמבולה | 31 | – |
55 | קרפיון אפוי | 172 | – |
56 | קרפיון לא מבושל | 127 | – |
57 | קרקר | 480 | – |
58 | קרקר מחיטה מלאה | 466 | – |
59 | קשיו אגוז | 553 | – |
60 | קשיו ממרח | 545 | – |
שלום.
לא הבנתי את ההבדל בין קוסקוס מבושל ללא מבושל?
יש מוצרי מזון כמו קוסקוס שכאשר מבשלים אותם הם צוברים יותר מים ולכן אותה יחידת משקל של קוסקוס מבושל תכיל פחות אנרגיה (קלוריות) מאשר קוסקוס לא מבושל.
שלום יורם
אני נהנית להשתמש בטבלאות אולם חסרה לי מאוד המידה כמו למשל: 1/2 כוס אורז מבושל או 2יחידות של… וכו.
מה דעתך להרים את הכפפה?…
בברכה
יפה
יפה שלום ותודה רבה על הפידבק. אני בהחלט בודק אפשרות כזו.
מה עם קראפ צרפתי?
כמות הקלוריות בקראפ צרפתי תלויה באופן שבו מכינים אותו, סוג המילוי ובגודל המנה.
לפי האתר הזה ב100 גרם קרפ צרפתי (בלי מילוי) יש כ224 קלוריות.
בקישור שציינתי יש פירוט של קלוריות עבור גדלים שונים של קרפ צרפתי.
שלום יורם ותודה שעזרתה לי עים התבלה
כשאני אופה מקג' קמח מלא 20 חמניות יוצא שכל לחמניה כ – 250 קלוריות? זה המון!!!!!!!!!! מה עושים? איך אפשר להגדיל את הלחמניה בלי להוסיף קלוריות (שיצא 40 לחמניות בגודל סביר ואז זה כ – 120 קלוריות.)
היי מור,
אני לא מומחה לאפייה אבל יש לי קצת נסיון באפיית לחם מקמח מלא.
הבעיה העיקרית של לחם או לחמניות מקמח מלא זה שהוא יוצא הרבה יותר דחוס מאשר לחם מקמח לבן.
כאשר הלחמניה שלך תהיה יותר אוורירית היא תהיה גדולה יותר וזה יאפשר לך ליצור כמות רבה יותר של לחמניות מכמות קמח זהה ולכן גם כל לחמניה תכיל כמות קטנה יותר של קלוריות.
כאשר הלחם יותר דחוס ופחות אוורירי יש בו יותר קלוריות ליחידה בגודל זהה.
את צריכה למצוא מתכון ללחמניות מקמח מלא שהן אווריריות יותר.
לדוגמה בכתבה הזו מציעים את 2 הדרכים הללו לאפיית לחם אוורירי יותר:
החלפה חלקית של קמח מלא בקמח לבן ביחס של 1:1.
או אם לא רוצים להחליף מלא בלבן אז להוסיף קמח גלוטן נקי.
במתכון הזה ללחם הסוד ללחם אוורירי הוא בתפיחה טובה יותר שאותה משיגים ע"י מרקם דליל יותר של הבצק, תנאי טמפרטורה טובים (מים פושרים 40 מעלות) וזמן תפיחה שמאפשר תפיחה טובה יותר (יותר מתאים ללחם ופחות לחמניות משום שקשה בטח ליצור צורה של לחמניה עם בצק דליל יותר).
גם כאן אומרים שהסוד הוא בבצק עם יותר נוזלים ובגלוטן
אז יאללה לעבודה וספרי איך היה 🙂
ותודה, כמובן על הטבלה, הכתבות והכל…