חלב שקדים

חלב שקדים

מידע כללי על חלב שקדים.

סוג מזון: משקה, תחליף חלב.
שמות נוספים בעברית: .
שם באנגלית:  Almond milk.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 14016, Beverages, almond milk, sweetened, vanilla flavor, ready-to-drin.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: Prunus dulcis.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: דו-פסיגיים.
סדרה: ורדנאים.
משפחה: ורדיים.
תת־משפחה: שזיפיים.
סוג: פרונוס.
תת־סוג: Amygdalus.
מין: שקד מצוי.

ערכים תזונתיים בחלב שקדים
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס חלב שקדים, 240 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 91.80 220.32
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 38 91
חלבון גרם 0.42 1.01
שומנים גרם 1.04 2.50
פחמימות גרם 6.67 16.01
סיבים תזונתיים גרם 0.4 1.0
סוכרים גרם 6.25 15.00
מינרלים
סידן מיליגרם 188 451
ברזל מיליגרם 0.30 0.72
מגנזיום מיליגרם 7 17
זרחן מיליגרם 8 19
אשלגן מיליגרם 50 120
נתרן מיליגרם 63 151
אבץ מיליגרם 0.63 1.51
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 0.0 0.0
תיאמין מיליגרם 0.015 0.036
ריבופלבין מיליגרם 0.177 0.425
ניאצין מיליגרם 0.075 0.180
ויטמין B-6 מיליגרם 0.003 0.007
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 1 2
ויטמין B-12 מיקרוגרם 1.25 3.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 63 151
ויטמין A, יחבל IU 208 499
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 2.81 6.74
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 1.0 2.4
ויטמין D IU 42 101
ויטמין K מיקרוגרם 0.0 0.0
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.000 0.000
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.625 1.500
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.208 0.499
כולסטרול מיליגרם 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0

מקור המידע:http://ndb.nal.usda.gov

מדד גליקמי של חלב שקדים

אינדקס גליקמי: 25
האינדקס הגליקמי של חלב שקדים נחשב כאינדקס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי: 0
העומס הגליקמי של חלב שקדים נחשב כעומס גליקמי נמוך.
מקור הנתונים:
http://www.glycemicindex.com/blog/2010/apr2010/apr2010.pdf
http://nutritiondata.self.com/facts/custom/2165776/0?quantity=2.27

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

ניתן להגיע אל הדף באמצעות אחד מביטויי החיפוש הבאים: ערך תזונתי חלב שקדים, ערכים תזונתיים חלב שקדים, ערך תזונתי של חלב שקדים, חלב שקדים ערך תזונתי, חלב שקדים ערכים תזונתיים, קלוריות חלב שקדים, חלב שקדים קלוריות.

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%A7%D7%93
http://www.glycemicindex.com/blog/2010/apr2010/apr2010.pdf
http://nutritiondata.self.com/facts/custom/2165776/0?quantity=2.27

1 תגובה

הכנס תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*