חיטה

גרעיני חיטה

מידע כללי על חיטה.

סוג מזון: דגן.
שמות נוספים בעברית: .
שם באנגלית: Wheat.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 20076, Wheat, duru.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: Triticum.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: חד פסיגיים.
סדרה: דגנאים.
משפחה: דגניים.
סוג: חיטה.

ערכים תזונתיים בחיטת דורום מלאה גרגירים
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס גרגירי חיטה, 192 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 10.94 21.00
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 339 651
חלבון גרם 13.68 26.27
שומנים גרם 2.47 4.74
פחמימות גרם 71.13 136.57
מינרלים
סידן מיליגרם 34 65
ברזל מיליגרם 3.52 6.76
מגנזיום מיליגרם 144 276
זרחן מיליגרם 508 975
אשלגן מיליגרם 431 828
נתרן מיליגרם 2 4
אבץ מיליגרם 4.16 7.99
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 0.0 0.0
תיאמין מיליגרם 0.419 0.804
ריבופלבין מיליגרם 0.121 0.232
ניאצין מיליגרם 6.738 12.937
ויטמין B-6 מיליגרם 0.419 0.804
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 43 83
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 0 0
ויטמין A, יחבל IU 0 0
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.454 0.872
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.344 0.660
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.978 1.878
כולסטרול מיליגרם 0 0

מדד גליקמי של חיטה

אינדקס גליקמי עבור חיטה מלאה, דורום, בישול ל10 דקות: 52
האינדקס הגליקמי של חיטה נחשב כאינדקס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי עבור חיטה מלאה, דורום, בישול ל10 דקות: 19
העומס הגליקמי של חיטה נחשב כעומס גליקמי בינוני.
גודל מנת הבדיקה: 50 גרם.
כמות הפחמימות במנת הבדיקה: 37 גרם.
מקור הנתונים: http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=1030&ak=detail

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%99%D7%98%D7%94
http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=1030&ak=detail

הגב ראשון

הכנס תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*