זנגביל

זנגביל

מידע כללי על זנגביל.

סוג מזון: צמחי תבלין.
שמות נוספים בעברית: ג'ינג'ר, זנגביל.
שם באנגלית: Ginger.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 11216, Ginger root, ra.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: Zingiber officinale.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: חד־פסיגיים.
סדרה: Zingiberales.
משפחה: זנגביליים (Zingiberaceae).
סוג: Zingiber.
מין: זנגביל רפואי.

ערכים תזונתיים בשורש זנגביל
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כפית זנגביל, 2 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 78.89 1.58
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 80 2
חלבון גרם 1.82 0.04
שומנים גרם 0.75 0.02
פחמימות גרם 17.77 0.36
סיבים תזונתיים גרם 2.0 0.0
סוכרים גרם 1.70 0.03
מינרלים
סידן מיליגרם 16 0
ברזל מיליגרם 0.60 0.01
מגנזיום מיליגרם 43 1
זרחן מיליגרם 34 1
אשלגן מיליגרם 415 8
נתרן מיליגרם 13 0
אבץ מיליגרם 0.34 0.01
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 5.0 0.1
תיאמין מיליגרם 0.025 0.000
ריבופלבין מיליגרם 0.034 0.001
ניאצין מיליגרם 0.750 0.015
ויטמין B-6 מיליגרם 0.160 0.003
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 11 0
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 0 0
ויטמין A, יחבל IU 0 0
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 0.26 0.01
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 0.1 0.0
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.203 0.004
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.154 0.003
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.154 0.003
כולסטרול מיליגרם 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0

מדד גליקמי של זנגביל

אינדקס גליקמי: לא ידוע.
עומס גליקמי מוערך: 0
העומס הגליקמי של זנגביל נחשב כעומס גליקמי נמוך.
מקור הנתונים:

http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2447/2

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:

https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%96%D7%A0%D7%92%D7%91%D7%99%D7%9C

http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2447/2

הגב ראשון

הכנס תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*