דלורית

דלורית

מידע כללי על דלורית.

סוג מזון: ירק.
שמות נוספים בעברית: דילעית, מיני דלעת, דלעת מאורכת.
שם באנגלית: butternut squash

מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 11485, Squash, winter, butternut, ra.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: Cucurbita moschata.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: דו־פסיגיים.
סדרה: דלועאים.
משפחה: דלועיים.
סוג: דלעת.
מין: דלורית.

ערכים תזונתיים בדלורית טריה
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס קוביות דלורית, 140 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 86.41 120.97
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 45 63
חלבון גרם 1.00 1.40
שומנים גרם 0.10 0.14
פחמימות גרם 11.69 16.37
סיבים תזונתיים גרם 2.0 2.8
סוכרים גרם 2.20 3.08
מינרלים
סידן מיליגרם 48 67
ברזל מיליגרם 0.70 0.98
מגנזיום מיליגרם 34 48
זרחן מיליגרם 33 46
אשלגן מיליגרם 352 493
נתרן מיליגרם 4 6
אבץ מיליגרם 0.15 0.21
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 21.0 29.4
תיאמין מיליגרם 0.100 0.140
ריבופלבין מיליגרם 0.020 0.028
ניאצין מיליגרם 1.200 1.680
ויטמין B-6 מיליגרם 0.154 0.216
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 27 38
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 532 745
ויטמין A, יחבל IU 10630 14882
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 1.44 2.02
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 1.1 1.5
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.021 0.029
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.007 0.010
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.042 0.059
כולסטרול מיליגרם 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0

מקור המידע:http://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/3235

מדד גליקמי של דלורית

אינדקס גליקמי: 41
האינדקס הגליקמי של דלורית נחשב כאינדקס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי: 8
העומס הגליקמי של דלורית נחשב כעומס גליקמי נמוך.
מקור הנתונים:
http://lowcarbdiets.about.com/od/carbcounts/a/butternutsquash.htm
http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2648/2

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.

קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.

קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%9C%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%AA
http://lowcarbdiets.about.com/od/carbcounts/a/butternutsquash.htm
http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2648/2

הגב ראשון

הכנס תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*