גרעיני דלעת

זרעים של דלעת

מידע כללי על גרעיני דלעת.

מידע כללי: גרעיני דלעת הם מרכיבי מזון מאוד פופולרים במטבח המקסיקני והם מוגשים כחטיף. גרעיני הדלעת הם מקור טוב לחלבון, ברזל, אבץ, מנגן, מגנזיום, זרחן, נחושת ואשלגן. 25 גרם של גרעיני דלעת יכולים לספק יותר מ -20 אחוזים מצריכת הברזל היומית המומלצת. וברבע כוס גרעיני דלעת יש כ 185 מ”ג של מגנזיום המהווים כמעט 50% מהצריכה המומלצת היומית. מחקר מראה כי צריכת
סוג מזון: זרעים ואגוזים.
שמות נוספים בעברית: .
שם באנגלית: Pumpkin seeds.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 12016, Seeds, pumpkin and squash seed kernels, roasted, without salt.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: Cucurbita.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: דו-פסיגיים.
סדרה: דלועאים.
משפחה: דלועיים.
סוג: דלעת.

ערכים תזונתיים בגרעיני דלעת מיובשים לא קלויים וללא קליפה
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס גרעיני דלעת לא קלויים, 129 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 5.23 6.75
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 559 721
חלבון גרם 30.23 39.00
שומנים גרם 49.05 63.27
פחמימות גרם 10.71 13.82
סיבים תזונתיים גרם 6.0 7.7
סוכרים גרם 1.40 1.81
מינרלים
סידן מיליגרם 46 59
ברזל מיליגרם 8.82 11.38
מגנזיום מיליגרם 592 764
זרחן מיליגרם 1233 1591
אשלגן מיליגרם 809 1044
נתרן מיליגרם 7 9
אבץ מיליגרם 7.81 10.07
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 1.9 2.5
תיאמין מיליגרם 0.273 0.352
ריבופלבין מיליגרם 0.153 0.197
ניאצין מיליגרם 4.987 6.433
ויטמין B-6 מיליגרם 0.143 0.184
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 58 75
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 1 1
ויטמין A, יחבל IU 16 21
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 2.18 2.81
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 7.3 9.4
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 8.659 11.170
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 16.242 20.952
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 20.976 27.059
כולסטרול מיליגרם 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0
ערכים תזונתיים בגרעיני דלעת קלויים ללא מלח
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס גרעיני דלעת, 118 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 2.03 2.40
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 574 677
חלבון גרם 29.84 35.21
שומנים גרם 49.05 57.88
פחמימות גרם 14.71 17.36
סיבים תזונתיים גרם 6.5 7.7
סוכרים גרם 1.29 1.52
מינרלים
סידן מיליגרם 52 61
ברזל מיליגרם 8.07 9.52
מגנזיום מיליגרם 550 649
זרחן מיליגרם 1174 1385
אשלגן מיליגרם 788 930
נתרן מיליגרם 18 21
אבץ מיליגרם 7.64 9.02
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 1.8 2.1
תיאמין מיליגרם 0.070 0.083
ריבופלבין מיליגרם 0.150 0.177
ניאצין מיליגרם 4.430 5.227
ויטמין B-6 מיליגרם 0.100 0.118
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 57 67
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 0 0
ויטמין A, יחבל IU 8 9
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 0.56 0.66
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 4.5 5.3
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 8.544 10.082
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 15.734 18.566
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 19.856 23.430
כולסטרול מיליגרם 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0

תכולת חומצות שומן בגרעיני דלעת

חומצת שומן אומגה 3: 0.181 גרם.
חומצת שומן אומגה 6: 20.703 גרם.

מדד גליקמי של גרעיני דלעת

אינדקס גליקמי: אין נתונים לגביי הערך של האינדקס הגליקמי בגרעיני דלעת.
עומס גליקמי: 34 (100 גרם גרעינים)
העומס הגליקמי של גרעיני דלעת נחשב כעומס גליקמי גבוה.
מקור הנתונים:
http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3141/2

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%9C%D7%A2%D7%AA
http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3141/2

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*