גרעיני אבטיח

חתיכת אבטיח עם גרעיני אבטיח

מידע כללי על גרעיני אבטיח.

מידע כללי: גרעיני האבטיח הם מקור מזון מאוד טוב למגנזיום ומקור טוב לזרחן, אבץ ומנגן.
סוג מזון: זרעים ואגוזים.
שמות נוספים בעברית: .
שם באנגלית: Watermelon seed.

מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 12174, Seeds, watermelon seed kernels, dried.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: Citrullus lanatus.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: דו-פסיגיים.
סדרה: דלועאים.
משפחה: דלועיים.
סוג: אבטיח.
מין: אבטיח תרבותי.

ערכים תזונתיים בגרעיני אבטיח מיובשים
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס גרעיני אבטיח, 108 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 5.05 5.45
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 557 602
חלבון גרם 28.33 30.60
שומנים גרם 47.37 51.16
פחמימות גרם 15.31 16.53
מינרלים
סידן מיליגרם 54 58
ברזל מיליגרם 7.28 7.86
מגנזיום מיליגרם 515 556
זרחן מיליגרם 755 815
אשלגן מיליגרם 648 700
נתרן מיליגרם 99 107
אבץ מיליגרם 10.24 11.06
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 0.0 0.0
תיאמין מיליגרם 0.190 0.205
ריבופלבין מיליגרם 0.145 0.157
ניאצין מיליגרם 3.550 3.834
ויטמין B-6 מיליגרם 0.089 0.096
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 58 63
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 0 0
ויטמין A, יחבל IU 0 0
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 9.779 10.561
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 7.407 8.000
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 28.094 30.342
כולסטרול מיליגרם 0 0

מדד גליקמי של גרעיני אבטיח

אינדקס גליקמי: לא ידוע
עומס גליקמי: 2
העומס הגליקמי של גרעיני אבטיח נחשב כעומס גליקמי נמוך.
מקור הנתונים:

http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3147/2

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%91%D7%98%D7%99%D7%97
http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3147/2

הגב ראשון

הכנס תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*