מידע כללי על ג'לטין.
מידע כללי:
ג'לטין הוא חומר מוצק, שקוף, חסר צבע, שביר (כאשר יבש) וחסר טעם. את הג'לטין מפיקים מקולגן שהוא חלבון שמצוי בבשר וברקמות החיבור של בעלי חיים. בג'לטין משתמשים בדרך כלל כמרכיב מייצב וחומר מסמיך בתעשיות המזון, תרופות, צילום והקוסמטיקה. סימונו של הג'לטין הוא E441. מקור השם ג'לטין הוא מהמילה הלטינית "ג'לטוס", שמשמעותה קשיח או קפוא.
למרות שהחלבון הוא המרכיב העיקרי בג'לטין 98-99% ממשקלו היבש, ערכו התזונתי של חלבון הג'לטין הוא נמוך יותר ממקורות חלבון מלאים אחרים. הוא עשיר במיוחד בחומצות האמינו הלא חיוניות: גליצין ופרולין וחסר חומצות אמינו חיוניות כמו: טריפטופן ודל באיזולאוצין, תראונין, ומתיונין. קישור למקור
.
סוג מזון: תוסף מזון.
שמות נוספים בעברית: מקפית, גלדין.
שם באנגלית: Gelatin.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 19177, Gelatins, dry powder, unsweetene.
מרכיב | יחידת משקל | 100 גרם | 1 כף אבקת ג'לטין, 7 גרם |
---|---|---|---|
מרכיבים תזונתיים | |||
מים | גרם | 13.00 | 0.91 |
קלוריות (אנרגיה) | קילוקלוריות | 335 | 23 |
חלבון | גרם | 85.60 | 5.99 |
שומנים | גרם | 0.10 | 0.01 |
פחמימות | גרם | 0.00 | 0.00 |
סיבים תזונתיים | גרם | 0.0 | 0.0 |
סוכרים | גרם | 0.00 | 0.00 |
מינרלים | |||
סידן | מיליגרם | 55 | 4 |
ברזל | מיליגרם | 1.11 | 0.08 |
מגנזיום | מיליגרם | 22 | 2 |
זרחן | מיליגרם | 39 | 3 |
אשלגן | מיליגרם | 16 | 1 |
נתרן | מיליגרם | 196 | 14 |
אבץ | מיליגרם | 0.14 | 0.01 |
ויטמינים | |||
ויטמין C | מיליגרם | 0.0 | 0.0 |
תיאמין | מיליגרם | 0.025 | 0.002 |
ריבופלבין | מיליגרם | 0.230 | 0.016 |
ניאצין | מיליגרם | 0.085 | 0.006 |
ויטמין B-6 | מיליגרם | 0.007 | 0.000 |
חומצה פולית, DFE | מיקרוגרם | 30 | 2 |
ויטמין B-12 | מיקרוגרם | 0.00 | 0.00 |
ויטמין A ביחידות RAE | מיקרוגרם | 0 | 0 |
ויטמין A, יחבל | IU | 0 | 0 |
ויטמין E (אלפא טוקופרול) | מיליגרם | 0.00 | 0.00 |
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 | מיקרוגרם | 0.0 | 0.0 |
ויטמין D | IU | 0 | 0 |
ויטמין K | מיקרוגרם | 0.0 | 0.0 |
שומנים | |||
חומצות שומן רווי | גרם | 0.070 | 0.005 |
חומצות שומן חד בלתי רווי | גרם | 0.060 | 0.004 |
חומצות שומן רב בלתי רווי | גרם | 0.010 | 0.001 |
כולסטרול | מיליגרם | 0 | 0 |
מרכיבים אחרים | |||
קפאין | מיליגרם | 0 | 0 |
להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list