בשר בקר

בשר בקר צלוי

 

מידע כללי על בשר בקר

בשר בקר הוא מקור מצוין לחלבון ולמינרלים כמו אבץ, סלניום, זרחן וברזל, וויטמינים מקבוצת B.  בשר בקר המכונה גם בשר אדום הוא מקור המשמעותי של קרניטין שתפקידו לשנע חומצות שומן אל המיטוכונדריה והוא  מקור טבעי לקריאטין שתפקידו לספק אנרגיה לתאי הגוף ובעיקר לתאי השריר. בשר בקר מכיל כמות רבה של שומן רווי.

בשר בקר שומן רווי וסיכון למחלות לב וכלי דם

קיימת מחלוקת בעולם המדעי לגביי האפשרות שצריכת בשר בקר מגבירה את הסיכון למחלות לב וכלי דם בשל הכמות הרבה של שומן רווי שמצויה בו. בסקירות מדעיות של מחקרים אפידמיולוגים נמצא כי אין כל עדות משמעותית שתצביע על כך שצריכת שומן רווי קשורה להגברת הסיכון למחלות לב וכלי דם. ראה קישור.

ובמחקר אחר שבוצע ע”י בית הספר לבריאות הציבור בהווארד, נמצא כי צריכת בשר מעובד ולא צריכת בשר בקר, היא זו שמגבירה את הסיכון למחלות לב וכלי דם. ראה קישור

צריכת בשר בקר וסרטן

בדו”ח של הקרן העולמית לחקר הסרטן שבדק מחקרים שונים שעסקו בהשפעתם של גורמים שונים על מחלות הסרטן מציינים החוקרים כי קיימות עדויות משכנעות שמצביעות על כך שצריכת בשר אדום ובשר מעובד עשויה לגרום לסרטן המעי.  וכמו כן, קיימות עדויות שמצביעות על כך שצריכת בשר אדום ובשר מעובד עשויה להוות גורם סיכון למחלות סרטן אחרות. קישור למקור

ציטוטים מן הדוח:

“The evidence that red meats and processed meats are a cause of colorectal cancer is convincing.”

“evidence suggesting that red meat and processed meat are causes of other cancers. “

.
סוג מזון: בשר.
שמות נוספים בעברית: שמות נתחי בשר בקר: צ′אך, שייטל, פילה, וויסברטאן , שריר אחורי, פלדה, כף, צלי כתף, כתף מרכזית, חזה, צלעות, אנטריקוט, סינטה, צוואר, אסאדו -קשתית, שריר הזרוע, פילה מדומה..
שם באנגלית: Beef, red meat.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 13917, Beef, tenderloin, steak, separable lean and fat, trimmed to 1/8″ fat, all grades, ra.

ערכים תזונתיים בבשר בקר, פילה מיניון לא מבושל
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 סטייק פילה, 164 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 61.52 100.89
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 247 405
חלבון גרם 19.61 32.16
שומנים גרם 18.16 29.78
פחמימות גרם 0.00 0.00
סיבים תזונתיים גרם 0.0 0.0
סוכרים גרם 0.00 0.00
מינרלים
סידן מיליגרם 23 38
ברזל מיליגרם 1.42 2.33
מגנזיום מיליגרם 20 33
זרחן מיליגרם 180 295
אשלגן מיליגרם 302 495
נתרן מיליגרם 50 82
אבץ מיליגרם 3.41 5.59
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 0.0 0.0
תיאמין מיליגרם 0.061 0.100
ריבופלבין מיליגרם 0.095 0.156
ניאצין מיליגרם 5.782 9.482
ויטמין B-6 מיליגרם 0.535 0.877
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 11 18
ויטמין B-12 מיקרוגרם 1.01 1.66
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 0 0
ויטמין A, יחבל IU 0 0
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 0.41 0.67
ויטמין K מיקרוגרם 1.6 2.6
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 7.327 12.016
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 7.774 12.749
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.691 1.133
כולסטרול מיליגרם 85 139
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0

ערכים תזונתיים בבשר בקר צלוי, פילה בקר מיניון צלוי
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 סטייק, עם חלקים לא אכילים – 154 גרם, בלי חלקים לא אכילים – 104 גרם. הערכים הם עבור חלקים אכילים
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 56.04 58.28
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 267 278
חלבון גרם 26.46 27.52
שומנים גרם 17.12 17.80
פחמימות גרם 0.00 0.00
סיבים תזונתיים גרם 0.0 0.0
סוכרים גרם 0.00 0.00
מינרלים
סידן מיליגרם 19 20
ברזל מיליגרם 1.69 1.76
מגנזיום מיליגרם 22 23
זרחן מיליגרם 205 213
אשלגן מיליגרם 329 342
נתרן מיליגרם 54 56
אבץ מיליגרם 4.76 4.95
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 0.0 0.0
תיאמין מיליגרם 0.072 0.075
ריבופלבין מיליגרם 0.128 0.133
ניאצין מיליגרם 7.041 7.323
ויטמין B-6 מיליגרם 0.554 0.576
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 8 8
ויטמין B-12 מיקרוגרם 1.56 1.62
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 0 0
ויטמין A, יחבל IU 0 0
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 0.47 0.49
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.3 0.3
ויטמין D IU 11 11
ויטמין K מיקרוגרם 1.7 1.8
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 6.743 7.013
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 7.136 7.421
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.654 0.680
כולסטרול מיליגרם 97 101
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*