להלן הערכים התזונתיים ב-100 גרם בטטה.
שם מדעי: Ipomoea batatas.
שם עממי לועזי: Sweet potato.
המרכיבים התזונתיים מתייחסים ל-100 גרם בטטה טריה (לא מבושלת).
חלבונים, שומנים, קלוריות ופחמימות ב-100 גרם בטטה
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
מים
גרם
77.28
קלוריות
kcal
86
חלבונים
גרם
1.57
שומן
גרם
0.05
פחמימות
גרם
20.12
סיבים תזונתיים
גרם
3
סוכר
גרם
4.18
סוכרוז
גרם
2.52
גלוקוז (דקסטרוז)
גרם
0.96
פרוקטוז
גרם
0.7
לקטוז
גרם
0
מלטוז
גרם
0
גלקטוז
גרם
0
עמילן
גרם
12.65
כמות המינרלים ב-100 גרם בטטה
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
סידן
מיליגרם
30
ברזל
מיליגרם
0.61
מגנזיום
מיליגרם
25
זרחן
מיליגרם
47
אשלגן
מיליגרם
337
נתרן
מיליגרם
55
אבץ
מיליגרם
0.3
נחושת
מיליגרם
0.151
מנגן
מיליגרם
0.258
פלואוריד
מיקרוגרם
–
סלניום
מיקרוגרם
0.6
כמות הוויטמינים השונים ב-100 גרם בטטה
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
ויטמין C
מיליגרם
2.4
תיאמין
מיליגרם
0.078
ריבופלבין
מיליגרם
0.061
ניאצין
מיליגרם
0.557
חומצה פנטותנית
מיליגרם
0.8
ויטמין B6
מיליגרם
0.209
פולאט, סך הכל
מיקרוגרם
11
חומצה פולית
מיקרוגרם
0
פולאט, מזון
מיקרוגרם
11
פולאט, DFE
מיקרוגרם_DFE
11
כולין, סך הכל
מיליגרם
12.3
Betaine
מיליגרם
–
ויטמין B12
מיקרוגרם
0
רטינול
מיקרוגרם
0
בטא קרוטן
מיקרוגרם
8509
אלפא קרוטן
מיקרוגרם
7
ויטמין A
IU
14187
ליקופן
מיקרוגרם
0
לוטאין + זיקסנטין
מיקרוגרם
0
ויטמין E אלפא טוקופרול
מיליגרם
0.26
ויטמין D
IU
0
ויטמין K, פוליקינון
מיקרוגרם
1.8
כמות השומנים ב-100 גרם בטטה
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
חומצות שומן רוויות
גרם
0.018
חומצות שומן חד בלתי רוויות
גרם
0.001
חומצות שומן רב בלתי רוויות
גרם
0.014
כולסטרול
מיליגרם
0
פיטוסטרולים
מיליגרם
12
כמות חומצות האמינו השונות ב-100 גרם בטטה
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
טריפטופן
גרם
0.031
טראונין
גרם
0.083
איזולאוצין
גרם
0.055
לאוצין
גרם
0.092
ליזין
גרם
0.066
מתיונין
גרם
0.029
ציסטין
גרם
0.022
פנילאלנין
גרם
0.089
טירוזין
גרם
0.034
ואלין
גרם
0.086
ארגינין
גרם
0.055
היסטידין
גרם
0.031
אלאנין
גרם
0.077
חומצה אספרטית
גרם
0.382
חומצה גלוטמית
גרם
0.155
גליצין
גרם
0.063
פרולין
גרם
0.052
סרין
גרם
0.088
בטטה עומס גליקמי
העומס הגליקמי המשוער של 100 גרם בטטה טריה (לא מבושלת) הוא 8.
העומס הגליקמי המשוער של 100 גרם בטטה אפויה הוא 9.
העומס הגליקמי המשוער של 100 גרם בטטה מבושלת הוא 7.
להלן דירוג ערכי עומס גליקמי:
20 ומעלה – עומס גבוה.
10-20 – עומס בינוני.
10 ומטה – עומס גליקמי נמוך.
מדד העומס הגליקמי הוא מדד שמדרג את המזונות שמכילים פחמימות לפי הכמות והקצב בו הסוכר נכנס לדם לאחר אכילת מזון בכמות נתונה.
העומס הגליקמי מחושב לפי נוסחה המשלבת את סה”כ כמות הפחמימות שבמנת המזון הנבדקת וציון האינדקס הגליקמי של המזון הנבדק.
נוסחת החישוב של העומס הגליקמי היא מכפלת סה”כ הפחמימות בארוחה באינדקס הגליקמי, חלקי 100.
העומס הגליקמי משתנה לפי כמות המזון הנבדקת וכמו כן גם עיבוד של מזון(כדוגמת בישול) עשוי לשנות את מדד העומס הגליקמי של המזון.