בורגול ערכים תזונתיים

בורגול

להלן הערכים התזונתיים ב-100 גרם בורגול לא מבושל.

חלבונים, שומנים, קלוריות ופחמימות ב-100 גרם בורגול לא מבושל

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
מים גרם 9
קלוריות kcal 342
חלבונים גרם 12.29
שומן גרם 1.33
פחמימות גרם 75.87
סיבים תזונתיים גרם 18.3
סוכר גרם 0.41

כמות המינרלים ב-100 גרם בורגול לא מבושל

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
סידן מיליגרם 35
ברזל מיליגרם 2.46
מגנזיום מיליגרם 164
זרחן מיליגרם 300
אשלגן מיליגרם 410
נתרן מיליגרם 17
אבץ מיליגרם 1.93
נחושת מיליגרם 0.335
מנגן מיליגרם 3.048
סלניום מיקרוגרם 2.3

כמות הוויטמינים השונים ב-100 גרם בורגול לא מבושל

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
ויטמין C מיליגרם 0
תיאמין מיליגרם 0.232
ריבופלבין מיליגרם 0.115
ניאצין מיליגרם 5.114
חומצה פנטותנית מיליגרם 1.045
חומצה פנטותנית מיליגרם 0.342
פולאט, סך הכל מיקרוגרם 27
חומצה פולית מיקרוגרם 0
פולאט, מזון מיקרוגרם 27
פולאט, DFE מיקרוגרם_DFE 27
כולין, סך הכל מיליגרם 28.1
ויטמין B12 מיקרוגרם 0
רטינול מיקרוגרם 0
בטא קרוטן מיקרוגרם 5
אלפא קרוטן מיקרוגרם 0
ויטמין A IU 9
ליקופן מיקרוגרם 0
לוטאין + זיקסנטין מיקרוגרם 220
ויטמין E אלפא טוקופרול מיליגרם 0.06
ויטמין D IU 0
ויטמין K, פוליקינון מיקרוגרם 1.9

כמות השומנים ב-100 גרם בורגול לא מבושל

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
חומצות שומן רוויות גרם 0.232
חומצות שומן חד בלתי רוויות גרם 0.173
חומצות שומן רב בלתי רוויות גרם 0.541
כולסטרול מיליגרם 0

כמות חומצות האמינו השונות ב-100 גרם בורגול לא מבושל

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
טריפטופן גרם 0.19
טראונין גרם 0.354
איזולאוצין גרם 0.455
לאוצין גרם 0.83
ליזין גרם 0.339
מתיונין גרם 0.19
ציסטין גרם 0.285
פנילאלנין גרם 0.58
טירוזין גרם 0.358
ואלין גרם 0.554
ארגינין גרם 0.575
היסטידין גרם 0.285
אלאנין גרם 0.436
חומצה אספרטית גרם 0.63
חומצה גלוטמית גרם 3.878
גליצין גרם 0.495
פרולין גרם 1.275
סרין גרם 0.58

בורגול עומס גליקמי

העומס הגליקמי המשוער של 100 גרם בורגול לא מבושל הוא 34.
העומס הגליקמי המשוער של 100 גרם בורגול מבושל הוא 7. 

מדד העומס הגליקמי הוא מדד שמדרג את המזונות שמכילים פחמימות לפי הכמות והקצב בו הסוכר נכנס לדם לאחר אכילת מזון בכמות נתונה.
העומס הגליקמי מחושב לפי נוסחה המשלבת את סה”כ כמות הפחמימות שבמנת המזון הנבדקת וציון האינדקס הגליקמי של המזון הנבדק.
נוסחת החישוב של העומס הגליקמי היא מכפלת סה”כ הפחמימות בארוחה באינדקס הגליקמי, חלקי 100.
העומס הגליקמי משתנה לפי כמות המזון הנבדקת וכמו כן גם עיבוד של מזון(כדוגמת בישול) עשוי לשנות את מדד העומס הגליקמי של המזון.

מקורות מידע

www.nal.usda.gov
nutritiondata

קרדיט תמונה: Joyous! [CC BY-SA 3.0 or GFDL], from Wikimedia Commons

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*