אננס

אננס חתוך לפרוסות

מידע כללי על אננס.

סוג מזון: פרי .
שמות נוספים בעברית: קושט.
שם באנגלית: Pineapple .
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 09266, Pineapple, raw, all varieties.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: Ananas comosus .
ממלכה: צמחים.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: חד־פסיגיים.
סדרה: דגנאים.
משפחה: ברומליים.
סוג: Ananas.
מין: אננס.

ערכים תזונתיים באננס טרי
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס חתיכות אננס, 165 גרם אננס אחד, 905 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 86.00 141.90 778.30
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 50 82 452
חלבון גרם 0.54 0.89 4.89
שומנים גרם 0.12 0.20 1.09
פחמימות גרם 13.12 21.65 118.74
סיבים תזונתיים גרם 1.4 2.3 12.7
סוכרים גרם 9.85 16.25 89.14
מינרלים
סידן מיליגרם 13 21 118
ברזל מיליגרם 0.29 0.48 2.62
מגנזיום מיליגרם 12 20 109
זרחן מיליגרם 8 13 72
אשלגן מיליגרם 109 180 986
נתרן מיליגרם 1 2 9
אבץ מיליגרם 0.12 0.20 1.09
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 47.8 78.9 432.6
תיאמין מיליגרם 0.079 0.130 0.715
ריבופלבין מיליגרם 0.032 0.053 0.290
ניאצין מיליגרם 0.500 0.825 4.525
ויטמין B-6 מיליגרם 0.112 0.185 1.014
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 18 30 163
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 3 5 27
ויטמין A, יחבל IU 58 96 525
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 0.02 0.03 0.18
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 0.7 1.2 6.3
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.009 0.015 0.081
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.013 0.021 0.118
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.040 0.066 0.362
כולסטרול מיליגרם 0 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0 0

מדד גליקמי של אננס

אינדקס גליקמי GI: 66
האינדקס הגליקמי של אננס נחשב כאינדקס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי GL: 6
העומס הגליקמי של אננס נחשב כעומס גליקמי נמוך.
גודל מנת הבדיקה: 120 גרם.
כמות הפחמימות במנת הבדיקה: 10 גרם.
מקור הנתונים: http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=219&ak=detail

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
.מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

מקור מידע: https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list

הגב ראשון

הכנס תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*