איך ריח יסמין יכול לסייע לכם להתגבר על תחושת הקרייבינג לשוקולד?

פרח יסמין

קרייבינג באנגלית (craving) שבעברית אפשר לתרגם לתאווה או תשוקה היא למעשה תשוקה למזון מסוג מסוים שאיננה תלויה ברעב.
כמו לדוגמה: תשוקה לשוקולד או תשוקה למשהו מתוק או מלוח.
קרייבינג לשוקולד זו אחת החולשות שלי ומסתבר גם של אנשים רבים (יותר נשים מאשר גברים).
אז כאשר באחת מקבוצות הפייסבוק נשאלה השאלה איך אפשר להמנע מדחף למתוק מייד הסתקרנתי לראות אם המדע בדק את הנושא הזה והאם באמת אפשר לעשות משהו שיגרום לי להתגבר על הדחף לשוקולד שיש בי לפעמים.
מסתבר שבדקו את הנושא במחקר ונמצא שריח של יסמין יכול להפחית באופן משמעותי את הקרייבינג לשוקולד.
אז אני עדיין לא ניסיתי את השיטה הזו אבל הרעיון של לגדל שיח שיפריח פרחי יסמין בהחלט קורץ לי.

קישור למחקר – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22407134
ולמי שמעוניין במידע נוסף על קרייבינג יוכל למצוא כאן