אגוזים

תערובת אגוזים: פקאן, אגוז לוז, אגוזי מלך ושקד

אגוזים (Nuts)

אגוזים הוא שם כללי לזרעים או פירות מיובשים ובעלי תכולת שומן גבוהה המצויים בצמחים מסוימים. ההגדרה הבוטנית קצת יותר נוקשה והיא מגדירה אגוזים כפרי יבש בעל זרע יחיד (לפעמים שניים), בעל קליפה קשה.

אגוזים – ערכים תזונתיים

אגוזים הם מקור טוב לחלבונים, סיבים תזונתיים ומינרלים כגון: מגנזיום, ברזל, אשלגן, סלניום (אגוז ברזיל), נחושת ואבץ. כמו כן אגוזים הם מקורות טובים לחומצות שומן חיוניות וויטמינים כגון: ויטמין E, וויטמינים מקבוצת B.
בגלל תכולת השומן המאוד גבוהה רצוי לצרוך מזונות מקבוצת האגוזים בכמויות קטנות ולא להגזים.

אגוזים בתזונה

לאגוזים השפעות מטיבות על בריאות הגוף, לדוגמה: אגוזי מלך תורמים למניעת מחלות לב ומסייעים בהורדת רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL).
כמו כן אגוז המלך עשיר בנוגדי חמצון המסייעים במניעת נזק חמצוני לתאי הגוף.
אגוז ברזיל עשיר במינרל סלניום שלו מיוחסת השפעה על הפחתת הסיכון של סרטן הערמונית.
לאחסון ממושך, רצוי לאחסן אגוזים במקרר בקופסא אטומה (ניתן לאחסן גם בפריזר). רצוי לשמור את האגוזים בקליפתם כך הם מחזיקים מעמד זמן רב יותר ושומרים על ערכם התזונתי.

סוגי אגוזים

אגוז חמאה, אגוז לוז, אגוז מקדמיה, ערמון, פקאן, אגוז מוסקט, אגוז מלך, אגוז אדמה (בוטן), אגוז ברזיל, אגוז קוקוס, שקד מצוי, צנובר, פיסטוק, וקשיו.

מתכון פאי אגוזים

חומרים לבצק
300 גרם קמח
200 גרם חמאה
100 גרם סוכר
1 ביצה
חומרים למלית
100גרם חמאה
100גרם דבש
400 גרם אגוזים
100גרם סוכר
הוראות הכנה לבצק
להכניס את מצרכי הבצק למעבד מזון ולעבד עד לקבלת בצק אחיד.
לשטח את הבצק בתבנית פאי מספר 28.
לקרר את הבצק ע"י הכנסתו למקפיא ל20 דקות.
להוציא ולאפות בתנור כ15 – 20 דקות לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להשחמה קלה.
הוראות הכנה למלית
לבשל את מרכיבי המלית יחד עד שמרכיבי המלית ימסו ותהיה רתיחה מאוד קלה.
להוריד מהאש ולהוסיף 400 גרם אגוזי פקאן.
למלא את תחתית הפאי במלית ולאפות אפיה נוספת יחד עם המילוי כ15 דקות.
פאי זה מכיל כ 7230 קלוריות, אז נא לא להגזים!