אבוקדו

אבוקדו שלם ואבוקדו חתוך לשניים

אבוקדו (Avocado)

אבוקדו הוא עץ טרופי ממשפחת העריים. שורשי השם אבוקדו בשפה האטצקית "ahuacatl". במקור גדל פרי האבוקדו במרכז ודרום אמריקה

אבוקדו – ערך תזונתי

ב100 גרם אבוקדו יש 160 קלוריות, 2 גרם חלבון, ו14.66 גרם שומן.
פרי האבוקדו הוא מקור עשיר לויטמינים ומינרלים חיוניים.

מרכיבים תזונתיים חשובים באבוקדו

נוטריינט כמות
ויטמין K – 21 מיקרוגרם
ויטמין B6 – 0.257 מ"ג
ויטמין C – 10 מ"ג
חומצה פולית – 81 מיקרוגרם
סיבים תזונתיים – 6.7 גרם
אשלגן – 485 מ"ג
נחושת – 0.19 מ"ג

אבוקדו בתזונה

לאכילה יש לבחור פרי רך וללא פגעים שחורים.
ניתן לסייע לפרי האבוקדו להבשיל ע"י עטיפתו בשקית נייר.
אנשים הרגישים לגומי עשויים להיות רגישים גם לפרי האבוקדו

אבוקדו – שימושים אחרים

בגלל תכולת השומן הגבוהה שבפרי האבוקדו, משתמשים בפרי בתעשיית הקוסמטיקה, לייצור תכשירי שיער וקרמים טבעיים לעור.

מתכון סלט אבוקדו פיקנטי

4 אבוקדו בשלים
2 עגבניות
4 שיני שום כתושות
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 פלפל צ’ילי קצוץ דק מאוד
מיץ לימון לפי הטעם
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה
מועכים את האבוקדו במזלג עד לקבלת מחית.
מוסיפים את מערבבים ביחד עם האבוקדו את יתר המרכיבים ונהנים.
בתאבון.

הגב ראשון

הכנס תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*