אבוקדו (Avocado)
אבוקדו הוא עץ טרופי ממשפחת העריים. שורשי השם אבוקדו בשפה האטצקית "ahuacatl". במקור גדל פרי האבוקדו במרכז ודרום אמריקה
אבוקדו – ערך תזונתי
ב100 גרם אבוקדו יש 160 קלוריות, 2 גרם חלבון, ו14.66 גרם שומן.
פרי האבוקדו הוא מקור עשיר לויטמינים ומינרלים חיוניים.
מרכיבים תזונתיים חשובים באבוקדו
נוטריינט | כמות |
---|---|
ויטמין K – | 21 מיקרוגרם |
ויטמין B6 – | 0.257 מ"ג |
ויטמין C – | 10 מ"ג |
חומצה פולית – | 81 מיקרוגרם |
סיבים תזונתיים – | 6.7 גרם |
אשלגן – | 485 מ"ג |
נחושת – | 0.19 מ"ג |
אבוקדו בתזונה
לאכילה יש לבחור פרי רך וללא פגעים שחורים.
ניתן לסייע לפרי האבוקדו להבשיל ע"י עטיפתו בשקית נייר.
אנשים הרגישים לגומי עשויים להיות רגישים גם לפרי האבוקדו
אבוקדו – שימושים אחרים
בגלל תכולת השומן הגבוהה שבפרי האבוקדו, משתמשים בפרי בתעשיית הקוסמטיקה, לייצור תכשירי שיער וקרמים טבעיים לעור.
מתכון סלט אבוקדו פיקנטי
4 אבוקדו בשלים
2 עגבניות
4 שיני שום כתושות
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 פלפל צ’ילי קצוץ דק מאוד
מיץ לימון לפי הטעם
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
מועכים את האבוקדו במזלג עד לקבלת מחית.
מוסיפים את מערבבים ביחד עם האבוקדו את יתר המרכיבים ונהנים.
בתאבון.