מלון

חתיכות מלון מוכנים לאכילה

מידע כללי על מלון.

מידע כללי: פרי המלון הוא פרי אופייני לעונת הקיץ כאשר זנים נפוצים של המלון הם זני הקנטלופ וטל הדבש. מלון הקנטלופ מהווה מקור מאוד טוב לויטמין A ויטמין C ומקור טוב לאשלגן.
סוג מזון: פרי.
שמות נוספים בעברית: שמות וכינויים של זנים נוספים: קנטלופ אירופאי, מלון הגינה, מלון מנגואי, מלון לימוני, מלון תפוזי, מלון תפוחי, אפרסק גפני, מלון מתוק, מלון ג'ג'יאנג, מלפפון סיני לבן, מלון ריחני, מלון כיס, מלון הכיס של המלכה אן, רימון גפני, סבתא שזיפית, מלון דודאים, מלפפון אזרבייג'ני, מלון נחשי, מלפפון נחשי, מלפפון מזרחי, טל הדבש, קרנשאו, קסבה, מלון חורפי, מלון אמריקאי, מלון ריחני, מלון מתוק מזרחי, מלון-מושק, מלון מרושת, קנטלופ ממוסחר, מלון מוסקט, קנטלופ אמריקאי, קנטלופ מזויף, מלון פרסי, ספאנספק ומלון מונטריאול .
שם באנגלית: Muskmelon, Melon.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 09181, Melons, cantaloupe, ra.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: Cucumis melo.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: דו-פסיגיים.
סדרה: דלועאים.
משפחה: דלועיים.
סוג: דלעת.
מין: קישוא.
תת־מין: מלון.
מידות ומשקלים של מלון בצורות הגשה שונות:
משקל כוס כדורי מלון: 177 גרם.
משקל כוס קוביות מלון: 160 גרם.
1 מלון גדול: 814 גרם.
1 פלח מלון גדול: 102 גרם, כשמינית המלון.
1 מלון בינוני: 552 גרם.
1 פלח מלון בינוני: 69 גרם, כשמינית המלון.
1 מלון קטן: 441 גרם.
1 פלח מלון קטן: 55 גרם, כשמינית המלון.
1 כדור מלון: 13.8 גרם.

ערכים תזונתיים במלון זן קטנלופ (מלון כתום)
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 מלון גדול 1 פלח גדול 1 מלון בינוני 1 פלח בינוני 1 מלון קטן 1 פלח בינוני 10 כדורים
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 90.15 733.82 91.95 497.63 62.20 397.56 49.58 124.41
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 34 277 35 188 23 150 19 47
חלבון גרם 0.84 6.84 0.86 4.64 0.58 3.70 0.46 1.16
שומנים גרם 0.19 1.55 0.19 1.05 0.13 0.84 0.10 0.26
פחמימות גרם 8.16 66.42 8.32 45.04 5.63 35.99 4.49 11.26
סיבים תזונתיים גרם 0.9 7.3 0.9 5.0 0.6 4.0 0.5 1.2
סוכרים גרם 7.86 63.98 8.02 43.39 5.42 34.66 4.32 10.85
מינרלים
סידן מיליגרם 9 73 9 50 6 40 5 12
ברזל מיליגרם 0.21 1.71 0.21 1.16 0.14 0.93 0.12 0.29
מגנזיום מיליגרם 12 98 12 66 8 53 7 17
זרחן מיליגרם 15 122 15 83 10 66 8 21
אשלגן מיליגרם 267 2173 272 1474 184 1177 147 368
נתרן מיליגרם 16 130 16 88 11 71 9 22
אבץ מיליגרם 0.18 1.47 0.18 0.99 0.12 0.79 0.10 0.25
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 36.7 298.7 37.4 202.6 25.3 161.8 20.2 50.6
תיאמין מיליגרם 0.041 0.334 0.042 0.226 0.028 0.181 0.023 0.057
ריבופלבין מיליגרם 0.019 0.155 0.019 0.105 0.013 0.084 0.010 0.026
ניאצין מיליגרם 0.734 5.975 0.749 4.052 0.506 3.237 0.404 1.013
ויטמין B-6 מיליגרם 0.072 0.586 0.073 0.397 0.050 0.318 0.040 0.099
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 21 171 21 116 14 93 12 29
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 169 1376 172 933 117 745 93 233
ויטמין A, יחבל IU 3382 27529 3450 18669 2334 14915 1860 4667
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 0.05 0.41 0.05 0.28 0.03 0.22 0.03 0.07
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0 0 0 0 0 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 2.5 20.4 2.6 13.8 1.7 11.0 1.4 3.4
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.051 0.415 0.052 0.282 0.035 0.225 0.028 0.070
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.003 0.024 0.003 0.017 0.002 0.013 0.002 0.004
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.081 0.659 0.083 0.447 0.056 0.357 0.045 0.112
כולסטרול מיליגרם 0 0 0 0 0 0 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0 0 0 0 0 0 0

מדד גליקמי של מלון

אינדקס גליקמי: 70
האינדקס הגליקמי של מלון נחשב כאינדקס גליקמי גבוה.
עומס גליקמי: 4
העומס הגליקמי של מלון נחשב כעומס גליקמי נמוך.
גודל מנת הבדיקה: 120 גרם.
כמות הפחמימות במנת הבדיקה: 6 גרם.
מקור הנתונים: http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=1346&ak=detail

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%9C%D7%95%D7%9F_(%D7%A4%D7%A8%D7%99)
http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=1346&ak=detail

3 תגובות

    • היי סטפן,
      אכן אתה צודק, תודה על הערה.
      תיקנתי את טבלת הקלוריות באות ג, כך שתכיל ערך קלורי זהה – 34 קלוריות כך שלא יהיה בלבול.

      שים לב שקיימים זנים שונים של מלונים והערך הקלורי של כל זן עשוי להיות שונה מזן אחר.
      לדוגמה המלון שבדף זה הוא מלון מסוג קנטלופ.

      מלון קנטלופ מכיל 34 קלוריות ל-100 גרם.
      מלון קסאבה מכיל 28 ל-100 גרם.
      מלון טל דבש מכיל 36 ל-100 גרם.

התגובות סגורות.