חלבונים, שומנים, קלוריות ופחמימות ב-100 גרם קינואה לא מבושלת
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
מים
גרם
13.28
קלוריות
קלוריות
368
חלבונים
גרם
14.12
סה"כ השומנים (שומן)
גרם
6.07
פחמימות
גרם
64.16
סיבים תזונתיים
גרם
7
עמילן
גרם
52.22
כמות המינרלים ב-100 גרם קינואה לא מבושלת
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
סידן, Ca
מיליגרם
47
ברזל, Fe
מיליגרם
4.57
מגנזיום, Mg
מיליגרם
197
זרחן, P
מיליגרם
457
אשלגן, K
מיליגרם
563
נתרן, Na
מיליגרם
5
אבץ, Zn
מיליגרם
3.1
נחושת, Cu
מיליגרם
0.59
מנגן, Mn
מיליגרם
2.033
סלניום, Se
מיקרוגרם
8.5
כמות הויטמינים השונים ב-100 גרם קינואה לא מבושלת
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
תיאמין
מיליגרם
0.36
ריבופלבין
מיליגרם
0.318
ניאצין
מיליגרם
1.52
חומצה פנטותנית
מיליגרם
0.772
ויטמין B6
מיליגרם
0.487
פולאט, סך הכל
מיקרוגרם
184
חומצה פולית
מיקרוגרם
0
פולאט, מזון
מיקרוגרם
184
פולאט, DFE
מיקרוגרם_DFE
184
כולין, סך הכל
מיליגרם
70.2
Betaine
מיליגרם
630.4
ויטמין B12
מיקרוגרם
0
ויטמין A
מיקרוגרם_RAE
1
רטינול
מיקרוגרם
0
קרוטן, בטא
מיקרוגרם
8
קרוטן, אלפא
מיקרוגרם
0
Cryptoxanthin, בטא
מיקרוגרם
1
ויטמין A, יחב"ל
IU
14
ליקופן
מיקרוגרם
0
לוטאין וזאקסנטין
מיקרוגרם
163
ויטמין E אלפא טוקופרול
מיליגרם
2.44
טוקופרול, בטא
מיליגרם
0.08
טוקופרול, גמא
מיליגרם
4.55
טוקופרול, דלתא
מיליגרם
0.35
ויטמין D (D2 + D3)
מיקרוגרם
0
ויטמין D
IU
0
ויטמין K, פוליקינון
מיקרוגרם
0
כמות השומנים ב-100 גרם קינואה לא מבושלת
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
חומצות שומן, סה"כ חומצות שומן רוויות
גרם
0.706
חומצות שומן סה"כ חומצות שומן חד בלתי רוויות
גרם
1.613
חומצות שומן, סה"כ חומצות שומן רב בלתי רוויות
גרם
3.292
כולסטרול
מיליגרם
0
כמות חומצות האמינו השונות ב-100 גרם קינואה לא מבושלת
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
טריפטופן
גרם
0.167
טראונין
גרם
0.421
איזולאוצין
גרם
0.504
לאוצין
גרם
0.84
ליזין
גרם
0.766
מתיונין
גרם
0.309
ציסטין
גרם
0.203
פנילאלנין
גרם
0.593
טירוזין
גרם
0.267
ואלין
גרם
0.594
ארגינין
גרם
1.091
היסטידין
גרם
0.407
אלאנין
גרם
0.588
חומצה אספרטית
גרם
1.134
חומצה גלוטמית
גרם
1.865
גליצין
גרם
0.694
פרולין
גרם
0.773
סרין
גרם
0.567
קינואה עומס גליקמי
העומס הגליקמי של 100 גרם קינואה לא מבושלת הוא 36.
עומס גליקמי הוא מדד המדרג מזונות המכילים פחמימות לפי קצב וכמות הסוכר שנכנס לדם לאחר אכילת מזון בכמות נתונה.
העומס הגליקמי מחושב לפי נוסחה המשלבת את סה”כ כמות הפחמימות שבמנת המזון הנבדקת וציון האינדקס הגליקמי של המזון הנבדק.
נוסחת החישוב של העומס הגליקמי היא מכפלת סה”כ הפחמימות בארוחה באינדקס הגליקמי, חלקי 100.
העומס הגליקמי משתנה לפי כמות המזון הנבדקת וכמו כן גם עיבוד של מזון(כדוגמת בישול) עשוי לשנות את מדד העומס הגליקמי של המזון.