קינואה

צלחת קינואה

קינואה ערך תזונתי

חלבונים, שומנים, קלוריות ופחמימות ב-100 גרם קינואה לא מבושלת

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
מים גרם 13.28
קלוריות קלוריות 368
חלבונים גרם 14.12
סה"כ השומנים (שומן) גרם 6.07
פחמימות גרם 64.16
סיבים תזונתיים גרם 7
עמילן גרם 52.22

כמות המינרלים ב-100 גרם קינואה לא מבושלת

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
סידן, Ca מיליגרם 47
ברזל, Fe מיליגרם 4.57
מגנזיום, Mg מיליגרם 197
זרחן, P מיליגרם 457
אשלגן, K מיליגרם 563
נתרן, Na מיליגרם 5
אבץ, Zn מיליגרם 3.1
נחושת, Cu מיליגרם 0.59
מנגן, Mn מיליגרם 2.033
סלניום, Se מיקרוגרם 8.5

כמות הויטמינים השונים ב-100 גרם קינואה לא מבושלת

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
תיאמין מיליגרם 0.36
ריבופלבין מיליגרם 0.318
ניאצין מיליגרם 1.52
חומצה פנטותנית מיליגרם 0.772
ויטמין B6 מיליגרם 0.487
פולאט, סך הכל מיקרוגרם 184
חומצה פולית מיקרוגרם 0
פולאט, מזון מיקרוגרם 184
פולאט, DFE מיקרוגרם_DFE 184
כולין, סך הכל מיליגרם 70.2
Betaine מיליגרם 630.4
ויטמין B12 מיקרוגרם 0
ויטמין A מיקרוגרם_RAE 1
רטינול מיקרוגרם 0
קרוטן, בטא מיקרוגרם 8
קרוטן, אלפא מיקרוגרם 0
Cryptoxanthin, בטא מיקרוגרם 1
ויטמין A, יחב"ל IU 14
ליקופן מיקרוגרם 0
לוטאין וזאקסנטין מיקרוגרם 163
ויטמין E אלפא טוקופרול מיליגרם 2.44
טוקופרול, בטא מיליגרם 0.08
טוקופרול, גמא מיליגרם 4.55
טוקופרול, דלתא מיליגרם 0.35
ויטמין D (D2 + D3) מיקרוגרם 0
ויטמין D IU 0
ויטמין K, פוליקינון מיקרוגרם 0

כמות השומנים ב-100 גרם קינואה לא מבושלת

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
חומצות שומן, סה"כ חומצות שומן רוויות גרם 0.706
חומצות שומן סה"כ חומצות שומן חד בלתי רוויות גרם 1.613
חומצות שומן, סה"כ חומצות שומן רב בלתי רוויות גרם 3.292
כולסטרול מיליגרם 0

כמות חומצות האמינו השונות ב-100 גרם קינואה לא מבושלת

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
טריפטופן גרם 0.167
טראונין גרם 0.421
איזולאוצין גרם 0.504
לאוצין גרם 0.84
ליזין גרם 0.766
מתיונין גרם 0.309
ציסטין גרם 0.203
פנילאלנין גרם 0.593
טירוזין גרם 0.267
ואלין גרם 0.594
ארגינין גרם 1.091
היסטידין גרם 0.407
אלאנין גרם 0.588
חומצה אספרטית גרם 1.134
חומצה גלוטמית גרם 1.865
גליצין גרם 0.694
פרולין גרם 0.773
סרין גרם 0.567

קינואה עומס גליקמי

העומס הגליקמי של 100 גרם קינואה לא מבושלת הוא 36. 
עומס גליקמי הוא מדד המדרג מזונות המכילים פחמימות לפי קצב וכמות הסוכר שנכנס לדם לאחר אכילת מזון בכמות נתונה.
העומס הגליקמי מחושב לפי נוסחה המשלבת את סה”כ כמות הפחמימות שבמנת המזון הנבדקת וציון האינדקס הגליקמי של המזון הנבדק.
נוסחת החישוב של העומס הגליקמי היא מכפלת סה”כ הפחמימות בארוחה באינדקס הגליקמי, חלקי 100.
העומס הגליקמי משתנה לפי כמות המזון הנבדקת וכמו כן גם עיבוד של מזון(כדוגמת בישול) עשוי לשנות את מדד העומס הגליקמי של המזון.

מקורות מידע

www.nal.usda.gov
nutritiondata