אתה נמצא כאן:דף הבית » תזונה » ערכים תזונתיים » עגבנייה

עגבנייה




עגבנייה ערך תזונתי

תפריט ניווט מהיר בדף
עגבנייה – חלבונים, מים, קלוריות, פחמימות ושומן
עגבנייה – מינרלים
עגבניה – ויטמינים
עגבנייה – שומנים
עגבניה – חומצות אמינו
עגבנייה עומס גליקמי
מקורות מידע

להלן הערכים התזונתיים ב-100 גרם עגבניה.
שם מדעי: Lycopersicon esculentum.
המרכיבים התזונתיים מתייחסים ל-100 גרם עגבניה לא מבושלת וללא קליפה.

להלן יחסים של מידות שונות.
1 כוס עגבניות שרי = 149 גרם.
1 עגבניית שרי = 17 גרם.
1 עגבניה מאוד גדולה = 182 גרם.
1 עגבנייה בגודל בינוני = 123 גרם.
1 עגבניה בגודל קטן = 91 גרם.

חלבונים, שומנים, קלוריות ופחמימות ב-100 גרם עגבניה

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
מים גרם 94.52
קלוריות kcal 18
חלבונים גרם 0.88
שומן גרם 0.2
פחמימות גרם 3.89
סיבים תזונתיים גרם 1.2
סוכר גרם 2.63
סוכרוז גרם 0
גלוקוז (דקסטרוז) גרם 1.25
פרוקטוז גרם 1.37
לקטוז גרם 0
מלטוז גרם 0
גלקטוז גרם 0
עמילן גרם 0

כמות המינרלים ב-100 גרם עגבניה

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
סידן מיליגרם 10
ברזל מיליגרם 0.27
מגנזיום מיליגרם 11
זרחן מיליגרם 24
אשלגן מיליגרם 237
נתרן מיליגרם 5
אבץ מיליגרם 0.17
נחושת מיליגרם 0.059
מנגן מיליגרם 0.114
פלואוריד מיקרוגרם 2.3
סלניום מיקרוגרם 0




מחסל הפחמימות בפעולה!


רוצה לרדת במשקל?
עושה הכל כמו שצריך אבל לפעמים הכל מתפקשש בגלל חולשה של רגע למאפה או תבשיל עתיר פחמימות?
מיצוי שעועית לבנה מונע את ספיגת הפחמימות ומפחית את כמות הקלוריות שאכלת בארוחה (לחצו כאן לקנייה).
בסקירה מדעית שבדקה את יעילות מיצוי השעועית נמצא שהמצוי גורם להפחתה משמעותית בכמות השומן בגוף (קישור).
גם סקירה מדעית נוספת הראתה שמיצוי שעועית לבנה מסייע לירידה במשקל (קישור).
וגם מחקר חדש הראה שאנשים שעשו דיאטה ונטלו תוסף מיצוי שעועית לבנה ירדו יותר במשקל באופן משמעותי מאנשים שרק עשו דיאטה (קישור).
לרכישה לחצו כאן.

כמות הוויטמינים השונים ב-100 גרם עגבניה

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
ויטמין C מיליגרם 13.7
תיאמין מיליגרם 0.037
ריבופלבין מיליגרם 0.019
ניאצין מיליגרם 0.594
חומצה פנטותנית מיליגרם 0.089
ויטמין B6 מיליגרם 0.08
פולאט, סך הכל מיקרוגרם 15
חומצה פולית מיקרוגרם 0
פולאט, מזון מיקרוגרם 15
פולאט, DFE מיקרוגרם_DFE 15
כולין, סך הכל מיליגרם 6.7
Betaine מיליגרם 0.1
ויטמין B12 מיקרוגרם 0
רטינול מיקרוגרם 0
בטא קרוטן מיקרוגרם 449
אלפא קרוטן מיקרוגרם 101
ויטמין A IU 833
ליקופן מיקרוגרם 2573
לוטאין + זיקסנטין מיקרוגרם 123
ויטמין E אלפא טוקופרול מיליגרם 0.54
ויטמין D IU 0
ויטמין K, פוליקינון מיקרוגרם 7.9

כמות השומנים ב-100 גרם עגבניה

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
חומצות שומן רוויות גרם 0.028
חומצות שומן חד בלתי רוויות גרם 0.031
חומצות שומן רב בלתי רוויות גרם 0.083
כולסטרול מיליגרם 0
פיטוסטרולים מיליגרם 7

כמות חומצות האמינו השונות ב-100 גרם עגבניה

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
טריפטופן גרם 0.006
טראונין גרם 0.027
איזולאוצין גרם 0.018
לאוצין גרם 0.025
ליזין גרם 0.027
מתיונין גרם 0.006
ציסטין גרם 0.009
פנילאלנין גרם 0.027
טירוזין גרם 0.014
ואלין גרם 0.018
ארגינין גרם 0.021
היסטידין גרם 0.014
אלאנין גרם 0.027
חומצה אספרטית גרם 0.135
חומצה גלוטמית גרם 0.431
גליצין גרם 0.019
פרולין גרם 0.015
סרין גרם 0.026

עגבנייה עומס גליקמי

העומס הגליקמי המשוער של 100 גרם עגבניה, לא מבושלת וללא קליפה הוא 1.
להלן דירוג ערכי עומס גליקמי:
20 ומעלה – עומס גבוה.
10-20 – עומס בינוני.
10 ומטה – עומס גליקמי נמוך. 

מדד העומס הגליקמי הוא מדד שמדרג את המזונות שמכילים פחמימות לפי הכמות והקצב בו הסוכר נכנס לדם לאחר אכילת מזון בכמות נתונה.
העומס הגליקמי מחושב לפי נוסחה המשלבת את סה”כ כמות הפחמימות שבמנת המזון הנבדקת וציון האינדקס הגליקמי של המזון הנבדק.
נוסחת החישוב של העומס הגליקמי היא מכפלת סה”כ הפחמימות בארוחה באינדקס הגליקמי, חלקי 100.
העומס הגליקמי משתנה לפי כמות המזון הנבדקת וכמו כן גם עיבוד של מזון(כדוגמת בישול) עשוי לשנות את מדד העומס הגליקמי של המזון.

ערכים תזונתיים של מזונות אחרים

[food]

מקורות מידע

www.nal.usda.gov
nutritiondata




אודות המחבר

כתב בנושאי בריאות

יורם בן אבו, כותב בנושאי כושר, בריאות ותזונה. ליורם ניסיון עשיר כמאמן כושר אישי, השכלה בתחום מדעי החיים וסקרנות בלתי נלאת לנושאים שונים הקשורים לבריאות, כושר ותזונה.

מספר הצפיות בכתבה : 556

השאר תגובה

שתף חברים
שתף חברים
Secured By miniOrange
Scroll to top