בטטה

בטטות

בטטה ערך תזונתי

להלן הערכים התזונתיים ב-100 גרם בטטה.
שם מדעי: Ipomoea batatas.
שם עממי לועזי: Sweet potato.
המרכיבים התזונתיים מתייחסים ל-100 גרם בטטה טריה (לא מבושלת).

חלבונים, שומנים, קלוריות ופחמימות ב-100 גרם בטטה

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
מים גרם 77.28
קלוריות kcal 86
חלבונים גרם 1.57
שומן גרם 0.05
פחמימות גרם 20.12
סיבים תזונתיים גרם 3
סוכר גרם 4.18
סוכרוז גרם 2.52
גלוקוז (דקסטרוז) גרם 0.96
פרוקטוז גרם 0.7
לקטוז גרם 0
מלטוז גרם 0
גלקטוז גרם 0
עמילן גרם 12.65

כמות המינרלים ב-100 גרם בטטה

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
סידן מיליגרם 30
ברזל מיליגרם 0.61
מגנזיום מיליגרם 25
זרחן מיליגרם 47
אשלגן מיליגרם 337
נתרן מיליגרם 55
אבץ מיליגרם 0.3
נחושת מיליגרם 0.151
מנגן מיליגרם 0.258
פלואוריד מיקרוגרם
סלניום מיקרוגרם 0.6

כמות הוויטמינים השונים ב-100 גרם בטטה

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
ויטמין C מיליגרם 2.4
תיאמין מיליגרם 0.078
ריבופלבין מיליגרם 0.061
ניאצין מיליגרם 0.557
חומצה פנטותנית מיליגרם 0.8
ויטמין B6 מיליגרם 0.209
פולאט, סך הכל מיקרוגרם 11
חומצה פולית מיקרוגרם 0
פולאט, מזון מיקרוגרם 11
פולאט, DFE מיקרוגרם_DFE 11
כולין, סך הכל מיליגרם 12.3
Betaine מיליגרם
ויטמין B12 מיקרוגרם 0
רטינול מיקרוגרם 0
בטא קרוטן מיקרוגרם 8509
אלפא קרוטן מיקרוגרם 7
ויטמין A IU 14187
ליקופן מיקרוגרם 0
לוטאין + זיקסנטין מיקרוגרם 0
ויטמין E אלפא טוקופרול מיליגרם 0.26
ויטמין D IU 0
ויטמין K, פוליקינון מיקרוגרם 1.8

כמות השומנים ב-100 גרם בטטה

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
חומצות שומן רוויות גרם 0.018
חומצות שומן חד בלתי רוויות גרם 0.001
חומצות שומן רב בלתי רוויות גרם 0.014
כולסטרול מיליגרם 0
פיטוסטרולים מיליגרם 12

כמות חומצות האמינו השונות ב-100 גרם בטטה

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
טריפטופן גרם 0.031
טראונין גרם 0.083
איזולאוצין גרם 0.055
לאוצין גרם 0.092
ליזין גרם 0.066
מתיונין גרם 0.029
ציסטין גרם 0.022
פנילאלנין גרם 0.089
טירוזין גרם 0.034
ואלין גרם 0.086
ארגינין גרם 0.055
היסטידין גרם 0.031
אלאנין גרם 0.077
חומצה אספרטית גרם 0.382
חומצה גלוטמית גרם 0.155
גליצין גרם 0.063
פרולין גרם 0.052
סרין גרם 0.088

בטטה עומס גליקמי

העומס הגליקמי המשוער של 100 גרם בטטה טריה (לא מבושלת) הוא 8.
העומס הגליקמי המשוער של 100 גרם בטטה אפויה הוא 9.
העומס הגליקמי המשוער של 100 גרם בטטה מבושלת הוא 7.
להלן דירוג ערכי עומס גליקמי:
20 ומעלה – עומס גבוה.
10-20 – עומס בינוני.
10 ומטה – עומס גליקמי נמוך.

מדד העומס הגליקמי הוא מדד שמדרג את המזונות שמכילים פחמימות לפי הכמות והקצב בו הסוכר נכנס לדם לאחר אכילת מזון בכמות נתונה.
העומס הגליקמי מחושב לפי נוסחה המשלבת את סה”כ כמות הפחמימות שבמנת המזון הנבדקת וציון האינדקס הגליקמי של המזון הנבדק.
נוסחת החישוב של העומס הגליקמי היא מכפלת סה”כ הפחמימות בארוחה באינדקס הגליקמי, חלקי 100.
העומס הגליקמי משתנה לפי כמות המזון הנבדקת וכמו כן גם עיבוד של מזון(כדוגמת בישול) עשוי לשנות את מדד העומס הגליקמי של המזון.

מקורות מידע

www.nal.usda.gov
nutritiondata