דוחן ערך תזונתי

צמחים עם זרעי דוחן

מידע כללי על דוחן.

מידע כללי: דוחן הוא כינוי לקבוצה של דגנים חד-שנתיים גבוהים בעלי זרע קטן. הדוחן הינו מקור מזון טוב למנגן, זרחן, מגנזיום, נחושת, תיאמין וסיבים תזונתיים.
סוג מזון: דגן.
שמות נוספים בעברית: .
שם באנגלית: Millet.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 20031, Millet, ra.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: .

ערכים תזונתיים בדוחן לא מבושל
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס דוחן לא מבושל, 200 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 8.67 17.34
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 378 756
חלבון גרם 11.02 22.04
שומנים גרם 4.22 8.44
פחמימות גרם 72.85 145.70
סיבים תזונתיים גרם 8.5 17.0
מינרלים
סידן מיליגרם 8 16
ברזל מיליגרם 3.01 6.02
מגנזיום מיליגרם 114 228
זרחן מיליגרם 285 570
אשלגן מיליגרם 195 390
נתרן מיליגרם 5 10
אבץ מיליגרם 1.68 3.36
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 0.0 0.0
תיאמין מיליגרם 0.421 0.842
ריבופלבין מיליגרם 0.290 0.580
ניאצין מיליגרם 4.720 9.440
ויטמין B-6 מיליגרם 0.384 0.768
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 85 170
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 0 0
ויטמין A, יחבל IU 0 0
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 0.05 0.10
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 0.9 1.8
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.723 1.446
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.773 1.546
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 2.134 4.268
כולסטרול מיליגרם 0 0

ערכים תזונתיים בדוחן מבושל
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס דוחן מבושל, 174 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 71.41 124.25
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 119 207
חלבון גרם 3.51 6.11
שומנים גרם 1.00 1.74
פחמימות גרם 23.67 41.19
סיבים תזונתיים גרם 1.3 2.3
סוכרים גרם 0.13 0.23
מינרלים
סידן מיליגרם 3 5
ברזל מיליגרם 0.63 1.10
מגנזיום מיליגרם 44 77
זרחן מיליגרם 100 174
אשלגן מיליגרם 62 108
נתרן מיליגרם 2 3
אבץ מיליגרם 0.91 1.58
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 0.0 0.0
תיאמין מיליגרם 0.106 0.184
ריבופלבין מיליגרם 0.082 0.143
ניאצין מיליגרם 1.330 2.314
ויטמין B-6 מיליגרם 0.108 0.188
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 19 33
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 0 0
ויטמין A, יחבל IU 3 5
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 0.02 0.03
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 0.3 0.5
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.172 0.299
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.184 0.320
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.508 0.884
כולסטרול מיליגרם 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0

מדד גליקמי של דוחן מבושל

אינדקס גליקמי: 71
האינדקס הגליקמי של דוחן נחשב כאינדקס גליקמי גבוה.
עומס גליקמי: 26
העומס הגליקמי של דוחן נחשב כעומס גליקמי גבוה.
גודל מנת הבדיקה: 150 גרם.
כמות הפחמימות במנת הבדיקה: 36 גרם.
מקור הנתונים: http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=2212&ak=detail

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%95%D7%97%D7%9F
http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=2212&ak=detail