אתה נמצא כאן:דף הבית » תזונה » ערכים תזונתיים » פטרוזיליה

פטרוזיליה




פטרוזיליה

מידע כללי על פטרוזיליה.

מידע כללי: פטרוזיליה היא עשב תיבול ממשפחת הסוככיים. פטרוזיליה משמשת כמקור לנוגדי חימצון כדוגמת לוטאולין ואפיגנין (luteolin, apigenin), חומצה פולית, ויטמין K, ויטמין C, וויטמין A, בחצי כף פטרוזיליה מיובשת (1 גרם) יש 6 מיקרוגרם של ליקופן, 10.7 מיקרוגרם של אלפא קארוטן, 82.9 מיקרוגרם של לוטאין וזיקסנטין (Lutein+Zeaxanthin) ו80.7 מיקרוגרם של בטא קארוטן. לנשים הרות מומלץ להימנע מצריכה מוגזמת של פטרוזיליה וזאת משום שצריכת פטרוזיליה בכמויות מוגזמות עלולה לגרום להתכווציות רחמיות ולזירוז הלידה מקור המידע.
סוג מזון: ירקות, עשבי תבלין.
שמות נוספים בעברית: סלרי ההרים.
שם באנגלית: Parsley.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 11297, Parsley, fres.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: Petroselinum crispum.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: דו-פסיגיים.
סדרה: סוככאים.
משפחה: סוככיים.
סוג: Petroselinum.
מין: פטרוזיליה.

ערכים תזונתיים בפטרוזיליה טריה
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס פטרוזיליה קצוצה, 60 גרם 1 כף פטרוזיליה קצוצה, 3.8 גרם 10 גיבעולים של פטרוזיליה, 10 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 87.71 52.63 3.33 8.77
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 36 22 1 4
חלבון גרם 2.97 1.78 0.11 0.30
שומנים גרם 0.79 0.47 0.03 0.08
פחמימות גרם 6.33 3.80 0.24 0.63
סיבים תזונתיים גרם 3.3 2.0 0.1 0.3
סוכרים גרם 0.85 0.51 0.03 0.08
מינרלים
סידן מיליגרם 138 83 5 14
ברזל מיליגרם 6.20 3.72 0.24 0.62
מגנזיום מיליגרם 50 30 2 5
זרחן מיליגרם 58 35 2 6
אשלגן מיליגרם 554 332 21 55
נתרן מיליגרם 56 34 2 6
אבץ מיליגרם 1.07 0.64 0.04 0.11
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 133.0 79.8 5.1 13.3
תיאמין מיליגרם 0.086 0.052 0.003 0.009
ריבופלבין מיליגרם 0.098 0.059 0.004 0.010
ניאצין מיליגרם 1.313 0.788 0.050 0.131
ויטמין B-6 מיליגרם 0.090 0.054 0.003 0.009
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 152 91 6 15
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 421 253 16 42
ויטמין A, יחבל IU 8424 5054 320 842
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 0.75 0.45 0.03 0.08
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 1640.0 984.0 62.3 164.0
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.132 0.079 0.005 0.013
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.295 0.177 0.011 0.030
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.124 0.074 0.005 0.012
כולסטרול מיליגרם 0 0 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0 0 0

מקור המידע:http://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/3092

קישורים לערכים תזונתיים עבור צורות הכנה שונות של פטרוזיליה

ערך תזונתי – פטרוזיליה מיובשת> Spices, parsley, dried
ערך תזונתי – פטרוזיליה טריה, מקור הנתונים בדף זה> Parsley, fresh
ערך תזונתי – פטרוזיליה קפואה ומיובשת> Parsley, freeze-dried




מחסל הפחמימות בפעולה!


רוצה לרדת במשקל?
עושה הכל כמו שצריך אבל לפעמים הכל מתפקשש בגלל חולשה של רגע למאפה או תבשיל עתיר פחמימות?
מיצוי שעועית לבנה מונע את ספיגת הפחמימות ומפחית את כמות הקלוריות שאכלת בארוחה (לחצו כאן לקנייה).
בסקירה מדעית שבדקה את יעילות מיצוי השעועית נמצא שהמצוי גורם להפחתה משמעותית בכמות השומן בגוף (קישור).
גם סקירה מדעית נוספת הראתה שמיצוי שעועית לבנה מסייע לירידה במשקל (קישור).
וגם מחקר חדש הראה שאנשים שעשו דיאטה ונטלו תוסף מיצוי שעועית לבנה ירדו יותר במשקל באופן משמעותי מאנשים שרק עשו דיאטה (קישור).
לרכישה לחצו כאן.

מדד גליקמי של פטרוזיליה

אינדקס גליקמי: פטרוזיליה מכילה כמות מועטה של פחמימות ולכן אין נתונים לגביי האינדקס הגליקמי שבפטרוזיליה.
עומס גליקמי: 2
העומס הגליקמי של פטרוזיליה נחשב כעומס גליקמי נמוך.
מקור הנתונים:

http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2513/2

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

 

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

 

 

ניתן להגיע אל הדף באמצעות אחד מביטויי החיפוש הבאים: ערך תזונתי פטרוזיליה, ערכים תזונתיים פטרוזיליה, ערך קלורי פטרוזיליה, ערך תזונתי של פטרוזיליה, פטרוזיליה ערך תזונתי, פטרוזיליה ערכים תזונתיים, פטרוזיליה ערך קלורי, ערכים תזונתיים של פטרוזיליה, קלוריות פטרוזיליה, פטרוזיליה קלוריות, פטרוזיליה ערך גליקמי.


מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
http://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/3092
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%94
http://www.drugs.com/npc/parsley.html
http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2513/2




אודות המחבר

כתב בנושאי בריאות

יורם בן אבו, כותב בנושאי כושר, בריאות ותזונה. ליורם ניסיון עשיר כמאמן כושר אישי, השכלה בתחום מדעי החיים וסקרנות בלתי נלאת לנושאים שונים הקשורים לבריאות, כושר ותזונה.

מספר הצפיות בכתבה : 556

השאר תגובה

שתף חברים
שתף חברים
Secured By miniOrange
Scroll to top