אתה נמצא כאן:דף הבית » תזונה » ערכים תזונתיים » סויה

סויה




סויה

מידע כללי על סויה.

מידע כללי: סויה היא שם של סוג צמח הכולל זנים שונים, ומשתייך למשפחת הקטניות. מין הסויה הנפוץ ביותר הוא הסויה השעירה שהוא המקור העיקרי לגידולי הסויה בעולם. פולי הסויה היא מקור מקור מזון המספק חלבון מלא המכיל את כל החומצות אמינו החיוניות ובכמויות גבוהות. כמו כן, פולי הסויה עשירים בוויטמינים מקבוצת B ובמינרלים כמו ברזל, סידן ומגנזיום.

סוג מזון: קטניות.
שמות נוספים בעברית: להלן שמות של מוצרי מזון המיוצרים מסויה: פולי סויה מבושלים וקלויים, שמן סויה, טופו, רוטב סויה, קמח סויה, חלב סויה, מעדני סויה, שבבי סויה TVP וטמפה..
שם באנגלית: Soybean.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 16108, Soybeans, mature seeds, raw.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: Glycine max.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: דו-פסיגיים.
סדרה: קטניתאים.
משפחה: קטניות.
תת־משפחה: פרפרניים.
סוג: Glycine.
מין: סויה.

ערכים תזונתיים בפולי סויה לא מבושלים
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס פולי סויה, 186 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 8.54 15.88
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 446 830
חלבון גרם 36.49 67.87
שומנים גרם 19.94 37.09
פחמימות גרם 30.16 56.10
סיבים תזונתיים גרם 9.3 17.3
סוכרים גרם 7.33 13.63
מינרלים
סידן מיליגרם 277 515
ברזל מיליגרם 15.70 29.20
מגנזיום מיליגרם 280 521
זרחן מיליגרם 704 1309
אשלגן מיליגרם 1797 3342
נתרן מיליגרם 2 4
אבץ מיליגרם 4.89 9.10
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 6.0 11.2
תיאמין מיליגרם 0.874 1.626
ריבופלבין מיליגרם 0.870 1.618
ניאצין מיליגרם 1.623 3.019
ויטמין B-6 מיליגרם 0.377 0.701
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 375 698
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 1 2
ויטמין A, יחבל IU 22 41
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 0.85 1.58
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 47.0 87.4
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 2.884 5.364
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 4.404 8.191
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 11.255 20.934
כולסטרול מיליגרם 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0

מקור המידע: http://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/4828

קישורים לערכים תזונתיים עבור צורות הכנה שונות של סויה

ערך תזונתי – גבינת פולי סויה טופו> טופו ערכים תזונתיים
ערך תזונתי – פולי סויה לא מבושלים, מקור לנתונים בדף הזה> Soybeans, mature seeds, raw
ערך תזונתי – פולי סויה קלויים ומומלחים> Soybeans, mature seeds, roasted, salted
ערך תזונתי – פולי סויה קלויים> Soybeans, mature seeds, dry roasted
ערך תזונתי – פולי סויה מבושלים ללא מלח> Soybeans, mature cooked, boiled, without salt
ערך תזונתי – פולי סויה מבושלים עם מלח> Soybeans, mature seeds, cooked, boiled, with salt
ערך תזונתי – פולי סויה אפויים ללא מלח> Soybeans, mature seeds, roasted, no salt added




מחסל הפחמימות בפעולה!


רוצה לרדת במשקל?
עושה הכל כמו שצריך אבל לפעמים הכל מתפקשש בגלל חולשה של רגע למאפה או תבשיל עתיר פחמימות?
מיצוי שעועית לבנה מונע את ספיגת הפחמימות ומפחית את כמות הקלוריות שאכלת בארוחה (לחצו כאן לקנייה).
בסקירה מדעית שבדקה את יעילות מיצוי השעועית נמצא שהמצוי גורם להפחתה משמעותית בכמות השומן בגוף (קישור).
גם סקירה מדעית נוספת הראתה שמיצוי שעועית לבנה מסייע לירידה במשקל (קישור).
וגם מחקר חדש הראה שאנשים שעשו דיאטה ונטלו תוסף מיצוי שעועית לבנה ירדו יותר במשקל באופן משמעותי מאנשים שרק עשו דיאטה (קישור).
לרכישה לחצו כאן.

מדד גליקמי של סויה

אינדקס גליקמי: 18
האינדקס הגליקמי של סויה נחשב כאינדקס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי: 1
העומס הגליקמי של סויה נחשב כעומס גליקמי נמוך.
מקור הנתונים:
http://www.soyconnection.com/newsletters/soy-connection/health-nutrition/articles/Soyfoods-in-a-Low-GI-Diet

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

 

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

ניתן להגיע אל הדף באמצעות אחד מביטויי החיפוש הבאים: ערך תזונתי סויה, ערכים תזונתיים סויה, ערך קלורי סויה, ערך תזונתי פולי סויה, סויה ערך תזונתי, סויה ערכים תזונתיים, סויה ערך קלורי, פולי סויה ערך תזונתי, ערכים תזונתיים פולי סויה, ערכים תזונתיים חלב סויה, פולי סויה ערכים תזונתיים, קלוריות סויה, קלוריות בסויה יבשה, קלוריות פולי סויה, סויה קלוריות, פולי סויה קלוריות, ערך גליקמי של פולי סויה, סויה ערך גליקמי, פולי סויה ערך גליקמי.

קישורי מקורות ומידע נוסף

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%95%D7%99%D7%94
http://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/4828
http://www.soyconnection.com/newsletters/soy-connection/health-nutrition/articles/Soyfoods-in-a-Low-GI-Diet




אודות המחבר

כתב בנושאי בריאות

יורם בן אבו, כותב בנושאי כושר, בריאות ותזונה. ליורם ניסיון עשיר כמאמן כושר אישי, השכלה בתחום מדעי החיים וסקרנות בלתי נלאת לנושאים שונים הקשורים לבריאות, כושר ותזונה.

מספר הצפיות בכתבה : 556

השאר תגובה

שתף חברים
שתף חברים
Secured By miniOrange
Scroll to top