דובדבן

דובדבנים

מידע כללי על דובדבן.

סוג מזון: פרי.
שמות נוספים בעברית: .
שם באנגלית: דובדבן.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 09070, Cherries, sweet, ra.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: Prunus subg. Cerasus.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: דו-פסיגיים.
סדרה: ורדנאים.
משפחה: ורדיים.
תת־משפחה: שזיפיים.
סוג: פרונוס.
תת־סוג: דובדבן.

ערכים תזונתיים בדובדבן
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס דובדבנים עם גלעינים, 138 גרם 1 כוס בלי גלעינים, 154 גרם דובדבן אחד, 8.2 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 82.25 113.50 126.66 6.74
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 63 87 97 5
חלבון גרם 1.06 1.46 1.63 0.09
שומנים גרם 0.20 0.28 0.31 0.02
פחמימות גרם 16.01 22.09 24.66 1.31
סיבים תזונתיים גרם 2.1 2.9 3.2 0.2
סוכרים גרם 12.82 17.69 19.74 1.05
מינרלים
סידן מיליגרם 13 18 20 1
ברזל מיליגרם 0.36 0.50 0.55 0.03
מגנזיום מיליגרם 11 15 17 1
זרחן מיליגרם 21 29 32 2
אשלגן מיליגרם 222 306 342 18
נתרן מיליגרם 0 0 0 0
אבץ מיליגרם 0.07 0.10 0.11 0.01
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 7.0 9.7 10.8 0.6
תיאמין מיליגרם 0.027 0.037 0.042 0.002
ריבופלבין מיליגרם 0.033 0.046 0.051 0.003
ניאצין מיליגרם 0.154 0.213 0.237 0.013
ויטמין B-6 מיליגרם 0.049 0.068 0.075 0.004
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 4 6 6 0
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 3 4 5 0
ויטמין A, יחבל IU 64 88 99 5
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 0.07 0.10 0.11 0.01
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 2.1 2.9 3.2 0.2
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.038 0.052 0.059 0.003
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.047 0.065 0.072 0.004
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.052 0.072 0.080 0.004
כולסטרול מיליגרם 0 0 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0 0 0

מדד גליקמי של דובדבן

אינדקס גליקמי: 20
האינדקס הגליקמי של דובדבן נחשב כאינדקס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי: 7
העומס הגליקמי של דובדבן נחשב כעומס גליקמי נמוך.
מקור הנתונים:
http://www.math.ucsd.edu/~ebender/Health%20&%20Nutrition/Nutrition/GI.html
http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1867/2

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.

קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.

קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:

https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%95%D7%91%D7%93%D7%91%D7%9F

http://www.math.ucsd.edu/~ebender/Health%20&%20Nutrition/Nutrition/GI.html

http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1867/2