אתה נמצא כאן:דף הבית » תזונה » ערכים תזונתיים » אבוקדו

אבוקדו




אבוקדו (Avocado)

אבוקדו הוא עץ טרופי ממשפחת העריים. שורשי השם אבוקדו בשפה האטצקית “ahuacatl”. במקור גדל פרי האבוקדו במרכז ודרום אמריקה

אבוקדו – ערך תזונתי

ב100 גרם אבוקדו יש 160 קלוריות, 2 גרם חלבון, ו14.66 גרם שומן.
פרי האבוקדו הוא מקור עשיר לויטמינים ומינרלים חיוניים.

מרכיבים תזונתיים חשובים באבוקדו

נוטריינט כמות
ויטמין K 21 מיקרוגרם
ויטמין B6 – 0.257 מ”ג
ויטמין C – 10 מ”ג
חומצה פולית – 81 מיקרוגרם
סיבים תזונתיים – 6.7 גרם
אשלגן – 485 מ”ג
נחושת – 0.19 מ”ג




מחסל הפחמימות בפעולה!


רוצה לרדת במשקל?
עושה הכל כמו שצריך אבל לפעמים הכל מתפקשש בגלל חולשה של רגע למאפה או תבשיל עתיר פחמימות?
מיצוי שעועית לבנה מונע את ספיגת הפחמימות ומפחית את כמות הקלוריות שאכלת בארוחה (לחצו כאן לקנייה).
בסקירה מדעית שבדקה את יעילות מיצוי השעועית נמצא שהמצוי גורם להפחתה משמעותית בכמות השומן בגוף (קישור).
גם סקירה מדעית נוספת הראתה שמיצוי שעועית לבנה מסייע לירידה במשקל (קישור).
וגם מחקר חדש הראה שאנשים שעשו דיאטה ונטלו תוסף מיצוי שעועית לבנה ירדו יותר במשקל באופן משמעותי מאנשים שרק עשו דיאטה (קישור).
לרכישה לחצו כאן.

אבוקדו בתזונה

לאכילה יש לבחור פרי רך וללא פגעים שחורים.
ניתן לסייע לפרי האבוקדו להבשיל ע”י עטיפתו בשקית נייר.
אנשים הרגישים לגומי עשויים להיות רגישים גם לפרי האבוקדו

אבוקדו – שימושים אחרים

בגלל תכולת השומן הגבוהה שבפרי האבוקדו, משתמשים בפרי בתעשיית הקוסמטיקה, לייצור תכשירי שיער וקרמים טבעיים לעור.

מתכון סלט אבוקדו פיקנטי

4 אבוקדו בשלים
2 עגבניות
4 שיני שום כתושות
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 פלפל צ’ילי קצוץ דק מאוד
מיץ לימון לפי הטעם
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה
מועכים את האבוקדו במזלג עד לקבלת מחית.
מוסיפים את מערבבים ביחד עם האבוקדו את יתר המרכיבים ונהנים.
בתאבון.




אודות המחבר

כתב בנושאי בריאות

יורם בן אבו, כותב בנושאי כושר, בריאות ותזונה. ליורם ניסיון עשיר כמאמן כושר אישי, השכלה בתחום מדעי החיים וסקרנות בלתי נלאת לנושאים שונים הקשורים לבריאות, כושר ותזונה.

מספר הצפיות בכתבה : 556

השאר תגובה

שתף חברים
שתף חברים
Secured By miniOrange
Scroll to top