אתה נמצא כאן:דף הבית » מילונים » מילון תזונה » רקמת שומן חום

רקמת שומן חום




רקמת שומן חומה הנקראת בלעז Brown adipose tissue או בקיצור (BAT) היא אחת משני סוגי רקמות שומן המצויות ביונקים.
סוג נוסף של רקמת שומן הוא רקמת שומן לבן
תאי רקמת השומן החום נקראים תאים מולטיאוקולריים משום שהם מכילים מספר רב של טיפות שומן בתא ואילו תאי השומן לבן נקראים תאים אוניאוקולריים” משום שהם מכילים טיפת שומן אחת גדולה התופסת את מרבית נפח התא.
תאי שומן חום מכילים יותר מיטוכונדריות ולכן צבעה של רקמת השומן הוא חום (בגלל תכולת הברזל).
בנוסף, מכילה רקמת השומן החום יותר כלי דם מאשר ברקמת השומן הלבן, הסיבה לכך היא בשל הצריכה הגבוהה יותר של חמצן ברקמות השומן החום.

רקמת השומן החום מסוגלת לייצר חום בתגובה לפעילות עצבית מתאימה ולכן יש לה חשיבות רבה בחילוף החומרים ובמאזן האנרגיה שביונקים קטנים ובתינוקות.
בעבר סברו כי לרקמת השומן החום אין כל תפקיד משמעותי באדם הבוגר, אך במחקרים נמצא כי גם האדם הבוגר מכיל כמות משמעותית של רקמת שומן חום.
כמו כן, נמצא כי רקמת השומן החום מגיבה למצבים של קור וכי כמות רקמת השומן החום יורדת באנשים שמנים.
ממצאי תצפיות אלו גרמו לחוקרים רבים להתעניין בחקר השומן החום כאמצעי לטיפול בהשמנה.

 

מקור מידע: http://en.wikipedia.org/wiki/Brown_adipose_tissue




אודות המחבר

כתב בנושאי בריאות

יורם בן אבו, כותב בנושאי כושר, בריאות ותזונה. ליורם ניסיון עשיר כמאמן כושר אישי, השכלה בתחום מדעי החיים וסקרנות בלתי נלאת לנושאים שונים הקשורים לבריאות, כושר ותזונה.

מספר הצפיות בכתבה : 556

השאר תגובה

שתף חברים
שתף חברים
Secured By miniOrange
Scroll to top