שתיית שמפניה היא בעלת השפעה חיובית על בריאות הלב

מחקר חדש שנערך ע"י חוקרים אנגלים וצרפתים מגלה כי לשתיית משקה השמפניה יש פוטנציאל להפחית את הסיכון למחלות לב והתקפי לב.

המחקר אשר יפורסם בשבוע הקרוב במגזין הבריטי המדעי לתזונה נמצא כי שתיה מתונה של שמפניה היא בעלת השפעה חיובית על דפנות כלי הדם.
במחקר קודם נתגלה כי לשתיית יין יש השפעה חיובית על זרימת הדם וכי ההשפעה העיקרית נובעת ממרכיבים שנקראים פוליפנולים. הפוליפנולים מאיטים את סילוק הניטריק אוקסיד מזרם הדם. רמות גבוהות של ניטריק אוקסיד בדם גורמות להתרחבות כלי הדם ולהפחתת לחץ הדם והפחתת הסיכון לבעיות לב ושבץ.
ידוע היה כי בשמפניה יש כמות רבה של פוליפנולים.
אך עדיין לא היה ברור האם לשמפניה יהיה את אותו האפקט שיש ליין אדום על רמת הניטריק אוקסיד?
קבוצת החוקרים גילתה כי שתיית שמפניה במידה מתונה, מלווה בעליה ברמת הניטריק אוקסיד בדם ולכן עשויה להיות בעלת השפעה חיוביות על בריאות הלב בדומה לשתיית יין אדום.
החוקרים מציינים כי פוליפנולים לא מצויים רק באלכוהול, גם בפולי קקאו יש כמות רבה של פוליפנולים ובמזונות נוספים כגון: תה, שמן זית, בצל, ברוקולי ועוד.

מקור המאמר: guardian

הגב ראשון

הכנס תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*